HAMAR: Sjøl mener Pål Johnsen at det er flere grunner til at han har suksess nå.

At han er bedre enn noen gang.
For han er like klar som mange andre:
- Jeg har aldri vært bedre.

Leder-Pål
- Alder og rutine betyr mye. Jeg driblet mer før. Nå spiller jeg pucken mye mer, sier 33-åringen, og fortsetter med det han mener er den viktigste grunnen:

- Du må vite hva du skal gjøre med pucken før du får den. Det handler om å ligge noen steg foran. Det tar tid å lære det. Men det er utrolig viktig.
Han synes også det er motiverende å være en leder.
- I starten av karrieren kunne jeg bare flyte med. Det var ikke det samme ansvaret. Det er en ny epoke nå. Det å dra med seg de andre, være en leder, er veldig motiverende. Mer enn mye annet faktisk.
Han står med utrolige 31 målgivende pasninger denne sesongen.
Det sier litt om lagspilleren Pål Johnsen.
Totalt har han scoret 226 mål og lagt 388 målgivende pasninger.
Så langt.

Adels-Pål
Som nevnt spiller han sin 681. A-kamp i kveld. Det er en mer enn Tom Erik Olsen.

Og Johnsen synes det er stas å være den spilleren med flest A-kamper i Storhamars snart 53 årige historie.
- Det betyr utrolig mye for meg. Da jeg var liten drømte jeg om å spille på A-laget. Det var den eneste drømmen jeg hadde. Hele familien er Storhamar-folk, og klubben betyr utrolig mye, både for meg og de rundt meg.

Klubbspiller-Pål
For mange er Pål Johnsen klubbespilleren med stor K i Get-ligaen. Han er inne i sin 16. sesong for Dragons, og kontrakten varer i to sesonger til.

Når den går ut er han 36 år.
Men han tenker ikke lenger enn kontrakten.
- Det er mulig å spille til jeg er 40 år, men det koster. Ungene krever mer og mer i forhold til oppfølging på skole og idrett. Jeg vill ikke gå ut nå og si at jeg spiller til jeg er 40 år.
Pål sier dette om klubbspillere:
- Klubbspillerne er de viktigste i laget. Det er de som tar seg av de yngste, og står fram for klubben. Cato Ørbæk er et perfekt eksempel på en slik spiller.
Ole Eskild Dahlstrøm sier dette om klubbspilleren Pål:
- Han har de rette verdiene, og det finnes ikke bedre klubbspillere enn Pål Johnsen. Det er blitt en kynisk verden, og veldig mange tenker bare på seg sjøl, og hvor mange mål de scorer. Pål Johnsen er en kloning av alle som har spilt her siden 1992. Han er noe så sjelden som en playmaker, sier Dahlstrøm, som kom til Storhamar den sesongen Pål debuterte, som 16-åring.

Junior-Pål
Dahlstrøm fortsetter:

- Pål kunne virke litt småbreial i starten, men han var nok mest beskjeden. Fra 1992 og framover var Storhamar et veldig bra sted å lære. Vi jobber med det samme nå. Det å sosialisere garderoben og skape trygghet.
- Det er ikke slik at treneren din skal lære deg alt. Pål så A-kamper fra tidlig alder, og lærte av det. Han tenkte mye ishockey, og det var veldig mye riktig, sier Ole Eskild Dahlstrøm, som er en av dem som har betydd mest for Pål Johnsen som hockeyspiller.
- Sasja (Aleksander Smirnov) var viktig. Han ryddet opp alt bak meg, og ga meg gode pasninger å jobbe med. Tom Erik Olsen veiledet meg mye, sammen med Ole Eskild. Erik Kristiansen var forbilde mitt lenge.

Sverige-Pål
Pål Johnsen har to sesonger utenfor Hamar vest. En for Leksand og en for Skellefteå.

- Det var en stor opplevelse å spille i Leksand. Det var en liten plass med et utrolig engasjement. Alle tok vare på hverandre. Det lignet litt på Storhamar og Hamar. Vi hadde et veldig bra lag på papiret, men det ble ikke den helt store suksessen.
- I Skellefteå trivdes jeg ikke like godt, og det gikk ut over det sportslige etter hvert. Jeg begynte å savne Storhamar rett og slett, og det var veldig naturlig å reise hjem.

Gull-Pål
Pål Johnsen er den mestvinnende i Storhamar. Han har fem NM-gull og seks seriemesterskap.

Her avslører han hva som har betydd mest gjennom alle sesongene:
- Det viktigste var da vi klarte å finne formelen i forhold til vinnerkultur. Da vi skjønte hva som trengtes for å gå hele vegen. Vi slo Vålerenga i semifinalen i 1995. Det var en stor barriere som ble brutt. Den kulturen har holdt seg bra i klubben.
Han er glad for de grepene klubbene tok da det ble tungt økonomisk.
- Da signerte Storhamar alle de norske spillerne. Jeg tror ikke klubben hadde overlevd uten det grepet. Det er disse spillerne som setter premissene i klubben. Ikke en utlending.

Mer gull-Pål?
Hva med denne sesongen?

- Vi har slått topplagene både hjemme og borte. Kommer vi inn i flyten, kan det gå hele vegen. Rutine blir enda viktigere i et sluttspill, som er en egen liten verden. Det er kamper annen hver dag, og det er best av sju kamper. Det er bare å riste av seg kampen med en gang, enten det blir seier eller tap. Det er viktig å være mentalt sterk.
Sier Pål Johnsen.
Som mange mener er mer magisk enn noen gang.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00