I går var trioen på plass i Hamar OL-Amfi og så at Storhamar slo Tønsberg 4-3.
De satt der de alltid sitter.
Men det er ikke alltid at de har vært like fornøyde som nå.
For Storhamar er serieleder etter åtte runder, og har kun avgitt to poeng.

- Stolthet i fokus

- Det har vært en fantastisk seriestart. Jeg unner Michael Smithurst og Jonas Norgren dette etter en del tunge stunder. Det har vært mye negativitet rundt dette laget, sier Tom Erik Olsen, og fortsetter med hvorfor han tror det har snudd:
- Mads Hansen har kommet inn, og han er viktig. Jeg er ganske sikker på at han har satt en del skap på plass. Det handler også mye om det mentale. Det er jo et helt annet lag. De har fått trua på at ting er mulig, fått sjøltillit, og jeg har inntrykk av at de setter krav til hverandre. Det er stolthet i fokus, og det er kjempeviktig. Det er også flere spillere som er bedre enn forrige sesong. Se på Martz og Jensen. De har imponert. Det er rett og slett flere på jobb samtidig nå, sier Olsen, som har spilt 680 kamper for Storhamar.

Fokus på sport

Mester Erik Kristiansen følger tett bak Olsen på adelskalenderen med sine 649 A-kamper.
- I sommer og høst har spillerne sluppet unna all pratinga om økonomi. Det tror jeg er viktig. I tillegg er det noen som er borte fra klubben. Det har vært fokus på sport, sier Mester Erik, og fortsetter:
- Så har de fått inn to gode spillere i Mads Hansen og Lars Erik Hesbråten. Mads er jo en naturlig ledertype, som hater at folk jukser, ikke gir alt for laget. Det er viktig å sette krav. Martin Blakseth Huse er skadefri og pigg. Det samme er Lars Løkken Østli. Det er viktig å ha disse spillerne på isen, sier Kristiansen.
- Det er spesielt bra kvalitet på løperne nå.

- Sjøltillit er ferskvare

Klas Forfang er også kjempeimponert etter de åtte første serierundene.
- De har spilt på seg sjøltillit, og sjøltillit er ferskvare. Nå har Storhamar tre rekker som leverer varene, og det betyr mye. Det betyr også at det er vanskeligere for motstanderne å gjøre mottrekk, sier Forfang, som har spilt 360 A-kamper.
Han fortsetter:
- Det å være gode hjemme, ta mange poeng i egen hall er også viktig. Hamar OL-Amfi skal være et vanskelig sted å plukke poeng for dem som kommer hit. Det å plukke mange poeng hjemme er en grunnmur, som jeg håper de klarer å bygge videre på utover i sesongen, sier Forfang, som fikk se et hjemmelag som lugget litt mot Tønsberg i går kveld.
Men det ble tre poeng.
Og fortsatt serieledelse.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00