• JUBEL: Her jubler Storhamar-spillerne etter Moffatts 1-0-scoring.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.

Storhamar brøt i kveld bortebarrièren da Oilers ble slått 3-0 i DNB Arena. De gule og blå måtte vinne minst èn kamp i Stavanger dersom drømmen om NM-gull skulle bli virkelighet. I kveld vant Storhamar på knockout.

Pål Johnsen har vært med på seks NM-gull i løpet av sin lange karrière. Nå trenger Storhamar kun to seiere for å vinne sin sjuende bøtte.

- Vi spiller en fantastisk bortematch. Vi vet at Stavanger åpner knallhardt, så det var veldig viktig for oss å ikke la det skje. Vi måtte gjøre noe med starten fra forrige kamp her, og det synes jeg vi klarte på en god måte.

Veteranen advarer imidlertid Hamar-folket om å begynne feiringen nå.

- Det var veldig viktig å få en borteseier. Vi visste at vi måtte vinne en kamp her, og det er deilig at vi klarte det. Men det er fortsatt mye jobb som gjenstår. Jeg er kanskje litt kjedelig nå, men sånn er det, smiler 39-åringen. 

Andrew Engelage og en god defensiv plan, var viktige grunner til Storhamars solide seier.

- Andrew sto veldig bra i dag, han gjør alltid viktige redninger for oss. Men jeg synes vi kollektivt gjør en veldig god forsvarskamp i kveld, forteller Johnsen. 

Nå gleder lysluggen seg til ny finale søndag. 

- Vi kan suge litt på karamellen i kveld, men så må vi forberede oss. Nå blir det viktig med god restitusjon og hvile, for Stavanger kommer ikke til å gi seg uten kamp, avslutter Storhamar-legenden. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00