ASKER: Og i går kveld sørget han for å opprettholde en av Hockey-Norges mest tilfeldige statistikker. Tre avslutninger signert Hesbråten kjente på nettmaskene i Frisk Asker-buret. På idrettsspråket kalt et hat trick.
Det var Lars Erik Hesbråtens tredje i Storhamar-karrieren, og alle har kommet mot Frisk Asker.
- Jeg skjønner ikke hvorfor, men det er litt artig. Likevel skulle jeg nok ha ønsket meg at statistikken skulle ha vært på Jordal eller i Sparta Amfi, gliser Kongsvinger-gutten.

Østli tilbake i dag
Lørdag kveld kom meldingen om at Lars Løkken Østli returnerer til Hamar. Han lånes ut fra sin svenske klubb Luleå til 31. januar, men kan bli helt til sesongen er over (se notis).
Det betyr også at en av fjorårets, og de siste årenes for øvrig, beste spillere kommer tilbake for å stå på skøyter i gulblå drakt igjen.
Akkurat som Johan Ramstedt ble Storhamar-tilhengernes julegave. Og Christian Larrivée, som rett og slett bare var en gave til alle som liker norsk ishockey.

- Nå blir vi utrolig sterke
Hesbråten fikk gladmeldingen servert gjennom Facebook.
- Jeg fikk faktisk nesten litt sjokk, forteller Hesbråten.
Nå har han virkelig troen på et jubelår for Storhamar:
- Vi er allerede veldig sterke på backsiden, men det er klart at en spiller som Lars (Løkken Østli) vil gjøre oss enda sterkere. Jeg mener vi blir utrolig sterke utover nå.
- Hva legger du i det, «Hes»?
- At vi seiler opp som en ekte gullkandidat i sluttspillet. En finaleplass er absolutt realistisk, svarer han.

Vant på en «svak» dag
Overfor dem som ikke var til stede i Askerhallen i går, kan Hesbråten i imidlertid fortelle at resultatet ikke helt gjenspeiler prestasjonen.
- Men det er samtidig sterkt av oss å vinne så mye på en noe svak dag, mener han.
For det kunne ha skåret seg i andre perioden. En noe naiv Storhamar-utgave entret isen etter første pause - og laget var tidvis sløve og unøyaktige i midtsonen.
- Hadde vi møtt et bedre lag, kunne vi ha blitt straffet hardere. Vi kommer oss likevel godt i tredjeperiode, og får satt inn bra med mål, sier «Hes».
Hans andre scoring sto til en høy sum på terningen. Som vanlig rev Christian Larrivée av seg en motspiller eller to, før han sendte pucken elegant til Andreas Gröndahl. Svensken fant Hesbråten på blank og dermed var kampen punktert med 1-3 på resultattavlen.
Pål Johnsen og Martin Blakseth Huse sto for dragenes to andre nettkjenninger.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00