Patrick Thoresen kommer til å følge Storhamar mot Stavanger Oilers med argusøyne i kveld. Ikke fra tribunen i et "mætt fjøs", men fra St. Petersburg. For i kveld møter pappa Petter klubben i Patricks hjerte Dragons. Hvem Patrick kommer til å heie på? Han vil være nøytral akkurat i kveld.

KHL-proff, Patrick Thoresen har virkelig levert varene i SKA St. Petersburg den siste tiden. Tirsdag spilte den tidligere Storhamar-spilleren 14.48 minutter da serietoer SKA vant 3-1 over serieleder CSKA Moskva.

Følger med

- Det har gått veldig bra i det siste, og seieren tirsdag var veldig viktig, sier Patrick Thoresen til HA-sporten på telefon fra Russland.

Selv om han lever et hektisk liv som hockeyproff i Russland klarer Thoresen å få med seg det aller meste fra den norske eliteserien.

- Jeg ser at Storhamar virkelig har fått sving på sakene. Når de gjør det bra er det lettere å følge med også, i og med at mediene skriver mer om dem.

Han er mektig imponert over måten Dragons har snudd skuta på denne sesongen.

- Storhamar lå nede med dårlig økonomi og lå midt på tabellen i fjor. Men denne sesongen har de virkelig gjort en solid jobb med å snu den dårlige trenden, sier landslagsspilleren.

- respekt av jobben

Thoresen roser de i og rundt klubben som har bidratt til å snu Dragons' dårlige økonomi.

- Den jobben folk har gjort på dugnad står det respekt av, all ære til dem, skryter Thoresen.

Men også på isen har Storhamar kjempet seg tilbake og opp i toppen av norsk hockey. Mange har hyllet dragenes importer, men Thoresen vil trekke fram noen av de mer rutinerte spillerne.

- Sammen med Aleksander Smirnov har "gamlegutta", Eirik Skadsdammen, Joakim Jensen, Lars Løkken Østli og Pål Johnsen vært viktige for at Storhamar har blitt et topplag igjen. De har vært med i gode og dårlige tider.

Nøytral 

Når Storhamar i kveld tar imot Stavanger Oilers og Patricks far, Petter Thoresen til toppoppgjør i Hamar OL-Amfi vil ikke eldstesønnen velge side.

- Det kommer til å bli en jevn kamp, mellom to gode lag. Med opp mot eller kanskje over 6.000 tilskuere i hallen vil det bli en flott ramme rundt kampen. Jeg kommer til å følge med, og håper begge lagene gjør en god kamp, men jeg er nøytral denne gangen, sier Thoresen.

-  helt åpent

Med seier i kveldens kamp er dragene fra Hamar vest kun to poeng bak Stavanger Oilers, som så ut til å bli suverene seriemestere. Men med flere poengtap på bortebane den siste tiden har Storhamar nå nesten spist opp forspranget.

- Storhamar er virkelig i siget, og på papiret er de ikke noe dårligere enn Stavanger, sier Thoresen.

- Nå er det helt åpent med flere lag som kjemper om de øverste plassene. Ingen av topplagene kommer til å roe ned for å lade opp til sluttspillet, alle vil ha best mulig tabellplassering.

Thoresen utelukker ikke at Dragons kan gå helt til topps.

- Seriegullet er helt åpent, når det blir så jevnt kan marginer avgjøre og Storhamar er ett av lagene som kan vinne, avslutter Thoresen.

Les også
SPORT Petter Thoresen gleder seg til å møte Storhamar foran et fullsatt Hamar OL-Amfi på torsdag.
Les også
SPORT Les hva Pål Magic Johnsen sier om framtiden.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.