Storhamar er inne på beinet når det gjelder mannskap. Til Stavanger reiste klubben med 17 spillere. Det holdt til nøyaktig tre rekker og en keeper å bytte med. Åtte av lagets utespillere holder fortsatt junioralderen. Motstanderen var det som sannsynligvis er Norges beste hockeylag for øyeblikket: Stavanger Oilers. Det måtte gå galt for et lag som har mange nok spillere ute med skader fra før, men at det skulle gå så galt ...

Tung situasjon

- Storhamar er i en guffen situasjon, kommenterte Stavanger-trener Petter Thoresen og forklarte:

- De spilte en god førsteperiode, men så sprakk det i begynnelsen av den andre perioden. Årsaken til at de klarte å temme oss de første 20 minuttene, var at de fikk spillet dit de ville. De skapte noen sjanser på overganger. Det var ikke slik vi skulle spille, for å si det slik. Da vi begynte å gå på skøyter og spille lengre pasninger etter den første hvilen. Vi fikk mer kvalitet og trøkk. Vi fikk åpninger og kom i posisjoner til å dekke opp keeperen deres. Storhamars backer klarte aldri å rydde unna, og da ble det scoringsshow. 6-0 kom ikke bare av at Storhamar var dårlige. Vi var gode også, sa Thoresen som syntes litt synd på Aleksander Smirnov og hans elever.

- Det er tungt å være en trener i den situasjonen Storhamar befinner seg i nå. Det hører med til sjeldenhetene at fire av seks solide backer er ute med skader. At de må bruke løpere på backplass, sier sitt, men det verste i det lengre løp, er at klubben får stor slitasje på enkeltspillere. De er inne i en vond nedadgående spiral. Derfor må publikum også ha forståelse for at det kan gå litt tungt i denne perioden.

Gjorde jobben sin

Aleksander Smirnov hadde ingen resept på hvordan han skal få snudd utviklingen.

- Vi må bruke det mannskapet vi har til rådighet. Denne gangen hadde vi de spillerne som er ført opp i matchprotokollen. Andre finnes ikke. Vi må gjøre så godt vi kan med de ressursene vi har tilgjengelig. Noe annet kan vi ikke gjøre, sa russeren og håper på å ha Patrik Bäärnhielm og Lars Løkken Østli på banen igjen mot Sparta. Juniorene vil jeg ikke klandre. Det gjorde det vi kunne forlange av dem, og jeg synes faktisk at juniorene var noe av beholdningen i kampen for vår del. De kan jo ikke ta kvantesprang som hockeyspillere over natta, heller, sa han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00