Storhamar er inne på beinet når det gjelder mannskap. Til Stavanger reiste klubben med 17 spillere. Det holdt til nøyaktig tre rekker og en keeper å bytte med. Åtte av lagets utespillere holder fortsatt junioralderen. Motstanderen var det som sannsynligvis er Norges beste hockeylag for øyeblikket: Stavanger Oilers. Det måtte gå galt for et lag som har mange nok spillere ute med skader fra før, men at det skulle gå så galt ...

Tung situasjon

- Storhamar er i en guffen situasjon, kommenterte Stavanger-trener Petter Thoresen og forklarte:

- De spilte en god førsteperiode, men så sprakk det i begynnelsen av den andre perioden. Årsaken til at de klarte å temme oss de første 20 minuttene, var at de fikk spillet dit de ville. De skapte noen sjanser på overganger. Det var ikke slik vi skulle spille, for å si det slik. Da vi begynte å gå på skøyter og spille lengre pasninger etter den første hvilen. Vi fikk mer kvalitet og trøkk. Vi fikk åpninger og kom i posisjoner til å dekke opp keeperen deres. Storhamars backer klarte aldri å rydde unna, og da ble det scoringsshow. 6-0 kom ikke bare av at Storhamar var dårlige. Vi var gode også, sa Thoresen som syntes litt synd på Aleksander Smirnov og hans elever.

- Det er tungt å være en trener i den situasjonen Storhamar befinner seg i nå. Det hører med til sjeldenhetene at fire av seks solide backer er ute med skader. At de må bruke løpere på backplass, sier sitt, men det verste i det lengre løp, er at klubben får stor slitasje på enkeltspillere. De er inne i en vond nedadgående spiral. Derfor må publikum også ha forståelse for at det kan gå litt tungt i denne perioden.

Gjorde jobben sin

Aleksander Smirnov hadde ingen resept på hvordan han skal få snudd utviklingen.

- Vi må bruke det mannskapet vi har til rådighet. Denne gangen hadde vi de spillerne som er ført opp i matchprotokollen. Andre finnes ikke. Vi må gjøre så godt vi kan med de ressursene vi har tilgjengelig. Noe annet kan vi ikke gjøre, sa russeren og håper på å ha Patrik Bäärnhielm og Lars Løkken Østli på banen igjen mot Sparta. Juniorene vil jeg ikke klandre. Det gjorde det vi kunne forlange av dem, og jeg synes faktisk at juniorene var noe av beholdningen i kampen for vår del. De kan jo ikke ta kvantesprang som hockeyspillere over natta, heller, sa han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.