LILLEHAMMER: Smithurst kalte gårsdagens nedtur for det verste tapet han har vært med på.
Så malte Storhamar-treneren dette bildet av kampen:
- Vi var på toppen av fjellet i åtte minutter med verdens beste utsikt. Så ramlet vi ned i dalen og mistet alt.

Drømmestart

For bortelaget fikk en drømmestart i Kristins Hall: 1-0 Joakim Jensen, 2-0 Eirik Skadsdammen, 3-0 Jensen og 4-0 Eirik Børresen.
Da var det spilt åtte og et halvt minutt av kampen.
Så klarte Lillehammer å redusere en gang før første pause.
De scoret ett mål til i midtperioden.
Men fortsatt ledet Dragons 4-2.
Og muligheten for tre poeng var ganske varm.
Men så ble alt iskaldt i løpet av de siste 20 effektive minuttene.

Følte seg helt tom

- Vi har for mye rutine i laget til at dette skal skje. Men kanskje det er dette som skal til for at gutter blir menn, sier Smithurst, og fortsetter:
- Vi skal respektere motstanderne, for Lillehammer er gode, men vi må gjøre jobben vår sjøl også. Det er ekstra irriterende fordi dette er andre gangen vi mister det mot Lillehammer. Forrige gang var det hjemme. Jeg satte inn de spillerne jeg trodde ville ri av stormen. Men jeg skylder ikke på spillerne. Dette er like mye mitt ansvar, sier Michael Smithurst, og legger til:
- Akkurat nå føler jeg meg bare tom.

Åtte gode minutter

Som nevnt gikk det meste Storhamars veg i starten.
- Jeg mener vi spilte bra i åtte minutter, men så tok Lillehammer over den perioden. I den første pausen sa jeg til gutta at vi måtte starte på 0-0, at dette ikke ville gå av seg sjøl.
Midtperioden var godkjent, men i sisteperioden ble Dragons-gutta passive. Det ble mye rygging, og mye spill i egen sone. Målene ga Lillehammer-spillerne naturlig nok mye energi på tanken, og i perioder så det nesten ut som om det rant over.
Men det skyldtes nok like mye plassen og tida de fikk boltre seg med.

Mye rygging

- Vi ble avventende, og fikk ikke pucken ut. Jeg pleier å sammenligne en hockeykamp med et maratonløp. Det handler om å komme seg gjennom hver eneste kilometer, sier Smithurst.
Hjemmelaget vant sisteperioden 3-0, og Gino Guyer og Justin Bostrom herjet i Storhamars sone.
Det ble vanskelige arbeidsforhold for Dragons-målvakt Tommy Johansen.
Lillehammer var først på de fleste puckene, og vant veldig mange dueller.
Og kampen.
Som ble et mareritt for Dragons.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.