LILLEHAMMER: For to år siden hadde Joakim Jensen (24) en fantastisk sesong. I fjor startet han dermed i førsterekka til Dragons. Målene uteble og spilletiden sank i takt med selvtilliten.
- Jeg er ikke stolt av fjorårssesongen. Det er ikke akkurat en sesong jeg ønsker å ta med meg videre, forteller Jensen til HA-sporten.

Selvtillit og godt humør

Den siste tiden har Jensen derimot sett pigg ut. Han har vært god i treningskampene, og scoret til sammen fem mål. To av de kom mot Sparta lørdag.
- Jeg er helt klart sugen på å vise at jeg kan spille på et høyere nivå enn jeg gjorde i fjor, sier en revansjelysten Jensen.
24-åringen har en ren rolle som måljeger. Det er det som er den viktigste oppgaven hans i laget
- Når jobben min er å score mål, og jeg ikke fikk det til i fjor, er det klart det gikk ut over selvtilliten.
- Nå har jeg derimot en god følelse. Jeg går inn i sesongen med mye selvtillit og godt humør, smiler han.

Tatt tak i seg sjøl

Også trener Michael Smithurst er fornøyd med det løperen har levert i treningskampene. Treneren hadde en lang prat med Jensen etter fjorårssesongen, og mener han nå har tatt tak i seg sjøl.
- Han har senka skuldrene, ser piggere ut og gjør de tingene som ventes av han.
- Det er moro å se han nå. Han kommer på trening å smiler, sier Smithurst.
Dragons-treneren mener det er mange i A-stallen som har tatt tak i seg sjøl foran årets sesong. Ikke bare Jensen. Etter lørdagens kamp mot Sparta er han positiv med tanke på sesongstart om en snau uke.
- Jeg har merket energien i boksen denne helga, og tror vi er på veg til å bygge en ordentlig moral i laget.

Lyktes med taktikken

Problemet til Storhamar i treningskampene, har vært at de har kommet i gang for sent med kampen. Det var også tilfelle lørdag. Til tross for at Sparta heller ikke overbeviste første periode, gikk de til pause med 1-0 ledelse.
Storhamar ville derimot ikke gi seg, og var det førende laget store deler av andre periode. Utligningen kom også, men like etter svarte Sparta igjen. I tredje periode lå Smithursts lag under 4-2 da det var igjen 15 minutter. Storhamar kriget og gjorde 3-4 da det var igjen drøye åtte minutter av kampen.
To minutter før slutt, tok Smithurst time out. Han valgte å ta ut målvakt Johansen for å spille seks mot fem. Dragene jaget reduseringen, som også kom da det var igjen et halvt minutt av kampen. Og det var nettopp måltjuven Joakim Jensen som satte pucken i mål.
Ingen av lagene maktet å score i sudden death. Dermed var det klart for straffeslag. Storhamar misset tre, mens Sparta satte den ene de trengte for å vinne oppgjøret.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.