(Lillehammer - Storhamar 5-2)

Storhamar leverte to gode perioder, men kollapset i tredje periode.

Joakim Jensen var overrasket over hvordan Storhamar raknet i tredje periode.

- Jeg synes vi er det beste laget i de to første periodene, og jeg kan egentlig ikke helt forstå hva som skjedde i tredje periode. Greit at de scorer 3-2-målet i overtall, men vi kan ikke opptre på den måten, sier Jensen.

Brian Foster sto en god kamp i Lillehammer-målet. Amerikaneren gjorde flere klasseredninger for hjemmelaget. 

- Han står en god kamp, men vi skyter han også god. Vi tar skudd fra elendige vinkler i stedet for å ha litt is i magen og finne bedre steder å skyte fra, avslutter Jensen.

SE bilder fra kampen her!

Storhamar ble snytt for straffe

Det var en fartsfylt start på kampen. Storhamar trykket Lillehammer hardt og lenge, men uten å få pucken over streken.

Etter halvspilt periode scoret Ole Petter Øvergaard på en styring med skøyta. Dommer Tommy Søstumoen dømte først mål, men etter litt betenkningstid, ble scoringen annullert.

Storhamar fortsatte trykket, og det var ikke ufortjent da Pål Johnsen banket Storhamar i ledelsen etter en stygg feil fra Lillehammers Derek Arnold.

Men så kom scoringen til hjemmelaget. Vegard Spets spilte en fin pasning over til Dag Morten Wehn, som skjøt et lurt skudd mellom beina til Engelage og i mål. 

Med tre minutter igjen å spille, kom situasjonen alle snakket om etter første periode. Jacob Berglund var alene med Brian Foster, men ble hektet av Paul Phillips. Alle ventet på at Storhamar skulle få straffe, men det ble i stedet dømt utvisning til Lillehammer-backen. 

Lagene tok pause på stillingen 1-1.

johnsen-perle

Storhamar dominerte spillet fra første dropp. Men bakerst sto en våken Brian Foster godt i Lillehammer-målet.

Dragons kom til sjanse etter sjanse, men alt for ofte gikk avslutningen rett på den gode amerikaneren til Lillehammer.

Men så dro Pål Johnsen frem tryllestaven. 38-åringen skjærte inn i sonen, dro av begge Lillehammer-backene og satte pucken opp i motsatt kryss. En herlig scoring av mannen med over 900 kamper for Storhamar.

Storhamar har slitt i undertall i hele sesongen, og da Eirik Skadsdammen måtte sette seg etter en sen takling foran Storhamar-boksen, kom utlikningen til Lillehammer. Derek Arnold prøvde spille å en pasning på bakre stolpe, men pucken gikk i stedet rett i mål. En kjempetabbe av Andrew Engelage!

Dermed tok lagene pause på 2-2.

Avgjorde i siste periode

I Stjernehallen var det målløst etter to perioder mellom Stjernen og Manglerud Star. Gjestene fra Oslo tok ledelsen med 1-0 før vertene skjønte alvoret og scoret to ganger uten at MS klarte å svare. Også Stjernen passerte Storhamar på tabellen, begge lagene har 16 poeng.

Frisk Asker har imponert stort denne sesongen og hadde ingen problemer med å slå bunnlaget Kongsvinger med komfortable 7-2. Frisk holder 4.-plassen med sine 21 poeng. 

LØRENSKOG VANT

Lørenskog har heng på serieleder Stavanger etter å ha slått Vålerenga med 3-1 på Jordal Amfi i torsdagens runde i eliteserien ishockey.

Stavanger slo Sparta i sin kamp tirsdag, og de kunne fått et fem poeng forsprang om ikke Lørenskog gjorde jobben sin torsdag.

Vålerenga har så langt skuffet stort, og Espen «Shampo» Knutsens utvalgte har havnet hele 15 poeng bak Stavanger. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt.

På Jordal scoret Wacey Rabbit to mål i løpet av de to første periodene. Hans 1-0 scoring ble diskutert i TV 2 s hockeystudio, og det kunne fort ha endt med annullering etter en stygg takling av en Vålerenga-spiller.

Vålerenga reduserte ved Tobias Lindström tidlig i siste periode, men da Steffen Thoresen gjorde 3-1 med under fire minutter igjen på kampuret var kampen kjørt.

storhamar raknet

Lillehammer vant den siste perioden 3-0.

Derek Arnold scoret i overtall, og denne scoringen klarte aldri Storhamar å respondere på.

Perioden fortsatte med et overtak til Lillehammer, mens Storhamar så slitne ut.

Etter en feil i sonen, kom Mikael Zettergren alene med Engelage. Han satte pucken opp i snappkrysset, og kampen var over.

Endre Medby satte inn 5-2 etter dårlig forsvarsspill av Dragons.

Storhamar stilte med følgende lag: I mål: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Anders Theodor Braavold, Lars Løkken Østli - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Lars Erik Hesbråten, Jacob Berglund, Ole Petter Øvergaard.

4. vingpar: Vetle Lindstad, Jørgen Langdalen.

Slik kom målene:

0-1 Pål Johnsen (Mads Hansen) 12:29

1-1 Dag Morten Wehn (Vegard Spets, Stein Tore Bakken) 15:00

1-2 Pål Johnsen (Mads Hansen, Martin Gran) 7:19

2-2 John Armstrong (power play) (Derek Arnold, Joe Gleason) 10:32

3-2 Derek Arnold (power play) (John Armstrong, Mikael Zettergren) 3:58

4-2 Mikael Zettergren (Derek Arnold, Joe Gleason) 18:02

5-2 Endre Medby (Joakim Arnestad-Eidsæther) 18:27

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.