HAMAR: Eerikki Koivu kastet inn håndkleet med vond rygg.

Antti Hildèn sto over med feber.
Det betydde at svenske Andreas Hjelm (20) var eneste bidragsyter med utenlandsk pass, ettersom Mattias Livf og Jonas Norgren for lengst har fornorsket sine papirer.

Stensrud imponerte
Kaptein Livf debuterte for Storhamar i september 2001.

- Jeg har aldri vært med på at det bare har vært en utlending på banen for Storhamar, sier Livf til HA-sporten.
Og når man i tillegg tar med at Lars Løkken Østli er ute med håndleddsbrudd, og at Lars Erik Hesbråten bare har en trening i beina etter operasjon, er det sterkt av Storhamars unggutter å ta full pott, spesielt i et lokalderby mot Lillehammer.
- Dette er veldig bra læring for de unge. Alle sammen spilte veldig godt, sier Aleksander Smirnov, som skryter spesielt av backen Mikkel Stensrud, som med all tydelighet viste at han gjerne vil spille flere kamper fra start.
- Dette var hans første hele kamp. Jeg tror ikke han gjorde en feil. Vi har tatt et valg om å satse på de unge, og da er det at de vinner viktige, jevne kamper veldig bra. Serien er ekstra jevn i år, noe som betyr at spillerne alltid må alltid gi alt, noe som igjen er bra for norsk hockey. Det gjør at unge spillere får gode sjanser til å utvikle seg raskere, sier Smirnov.

Fin kontring avgjorde
Han gir også ros til de rutinerte. Mattias Livf scoret to mål, og Pål Johnsen hadde to målgivende.

- Det første målet var tur. På det andre fikk jeg bedre treff, etter en sånn kontring vi vil ha, sier Mattias Livf.
I 3. periode presset Lillehammer på for utligning. Men Mats Larsen Mostue vant pucken i egen sone, og spilte til Joakim Jensen. Han satte fart og vendte til Lars Erik Hesbråten ute til venstre.
Bakfra kom Livf stormende, fikk pucken i slottet og banket den i nettet.
- Veldig bra av Livf, som tar ansvar og scorer mål på et viktig tidspunkt. Det ga oss litt frihet resten av kampen. At vi vinner med så mange unge, norske spillere viser at det bor mye i dette laget og i disse spillerne, sier Torbjørn Orskaug.
Ruben Smith gikk ut med vondt kne før tredje periode, og er tvilsom til torsdagens bortekamp mot Stavanger. Det er også Koivu, men trolig blir Hildèn klar.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.