Njål Berge mener tallene er det beste beviset på at Hamar er Hockeytown nå.

– Hamar er soleklar Hockeytown i Norge. Tallenes tale er veldig klar og det er nydelig lesning for oss, sier daglig leder i Storhamar, Njål Berge.

Storhamar hadde 3.092 tilskuere i snitt i seriespillet, mot Spartas 1.813. I kvartfinalene hadde Storhamar 4.041 i snitt (to hjemmekamper) mot Spartas 2.127 (tre kamper).

– Skuffende for Sparta

– Det er gledelig for oss, og det må være litt skuffende for Sparta. De havnet jo bak Lillehammer i snitt i kvartfinalene, sier Berge.

Han mener Sparta har potensial til flere tilskuere.

– Det virker som det kun er grunnfjellet igjen der. Jeg kan ikke skjønne at Sarpsborg noen gang har hatt noe grunn til å kalle seg Hockeytown, sier Storhamars daglige leder.

Njål Berge innrømmer at han koser seg med tilskuertallene fra kvartfinalene.

– Når vi ser på tilskuersnittet i alle klubbene i kvartfinalene er det ingen som er i nærheten av Hamar. Det falt jo drastisk i Stavanger. I kvartfinalen var snittet 2.978 der. Drømmemotstanderen for alle klubber må jo være Storhamar. Vi er desidert best på tribunen på bortebane også. Ikke noe hadde gledet meg mer enn at det kommer mange fra Sarpsborg fredag, men jeg har ikke noe tro på det, sier den daglig lederen.

For tidlig

Daglig leder i Sparta, Pål Karlsen, mener Njål Berge bommer når han vil ta med seg Hockeytown-navnet nordover.

– Jeg registrerer at det er stor interesse i Hamar, men de kan ikke stjele det navnet etter ett år. De må vise de samme tallene over flere sesonger, og først må de sørge for at det blir like mange fra Hamar i Sparta Amfi som det var i Kristins Hall, sier Karlsen.

Større kapasitet

Hamar OL-Amfi har en godkjenning på 6.500 tilskuere. Det går på brannforskrifter. Nå har Storhamar søkt om å få utvide publikumskapasiteten til 7.000. For å få det godkjent gjør de noen tiltak som brannvesenet krever.

– Vi hadde en dialog med dem i forbindelse med romjulskampen mot Vålerenga. Det var et bra samarbeid, men vi fikk en bemerkning fra ishockeyforbundet, sier Njål Berge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.