Mesterskapet ble arrangert av Åmot skytterlag på Hovdmoen skytebane nord for Rena. Ole Magnus Bakken ledet etter innledende skyting med 248 poeng foran Kristoffer Sannvoll med 247, og deretter fulgte sju skyttere med 245 poeng, blant dem, Dag Lien fra Løiten skytterlag.

I den avsluttende finalen, som besto av skyttere med 243 poeng eller mer, tok Ingeborg Lundby fra Stange og Romedal ledelsen med 343 (245+98) før det gjensto fire skiver som skulle anvises. Her lå Ole Magnus Bakken (248), Kristoffer Sannvoll (247), Marius Mellembakken (245) og Dag Lien (245). Sannvoll mislykkes med 97, mens Bakken skjøt 100 og stoppet på 348 totalt, som klar vinner.

Lien og Mellembakken skjøt også 100, men Lien tok andreplassen på flest innerblinker.

Sterk Bakken

Ole Magnus Bakken har en meget god sesong bak seg denne sommeren og ligger nå i posisjon til en topplassering i avslutningen av Frende Cup (Norgescupen), som avsluttes i Midt-Norge neste helg.

I tillegg til helgens resultat i fylkesmesterskapet har han flere stevner på 349, og senest i forrige uke skjøt han 350 for Løiten skytterlag i Østlandscupen mot Nordstrand i Oslo. Bakken er også tittelforsvarer i Østlendingenskytingen i år, som avvikles på Terningmoen 3. september.

Lagskytinger

Fylkesmesterskapet har flere lagskytinger hvor mange skyttere er involvert. Nytt av året er en lagskyting hvor skyttere fra både 100 og 200 meter deltar på samme lag. Konkurransen ble prøvd første gang på Landsskytterstevnet i år. Da ble Løiten skytterlag nummer fire som beste hedmarkslag. På Hovdmoen lørdag gikk seieren til Stange og Romedal med 394 poeng. På laget skjøt Per Olav Faldbakken (V65) 99, Hedda Elisabeth Gjerstad (ER) 100, Ingeborg Lundby (5) 98 og Hans Kristian Lundby (5) 97. Løiten og Lismarken ble nummer to og tre med henholdsvis 393 (24) og 393 (16).

Samlagsskyting

Det er også lagskyting for skyttersamlagene i fylket for både senior, ungdommer og veteraner. Her vant Hedmarks lag for veteraner med 398 poeng. Her skjøt Arne Helseth fra Tangen 100, Rolv Baadshaug fra Brumunddal 100, Sven Tore Tråseth fra Lismarken 99 og Erik Skaug fra Åsheim 99.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.