HA-sporten kan i dag avsløre tre av de navnene som HamKam-ledelsen synes er mest interessante når de nå går inn i sluttfasen med intervjurunder. Felles for alle disse tre kandidatene er at de ser positivt på å bli ny HamKam-trener.

To hete og en outsider

* Andrea Loberto (39) ble lansert av HA-sporten som en mulig kandidat i sommer også da Peter Sørensen fikk jobben. Han er nå faglig leder for utviklingsakademiet til Rosenborg. Han startet i den jobben 1. januar 2014. Før det jobbet han i en tilsvarende stilling i Vålerenga hvor han også var sterkt delaktig rundt A-laget. Før jobben i Vålerenga var italieneren akademitrener i Leeds.

* Jonas Olsson (45) er midt i en hektisk og viktig serieavslutning med Sogndal. Der handler det om å berge plassen. Han tok over Sogndal i 2012-sesongen, og han har fått skryt for å ha berget Sogndal med begrensete ressurser. Kontrakten hans går ut nå og Olsson har signalisert at han er klar for nye utfordringer. Eirik Bakke blir ny hovedtrener i Sogndal.

* Kevin Knappen (36) gir seg som Elverum-trener. Løten-mannen har fortida som junior- og rekruttspiller i HamKam, men satset tidlig på trenerkarrieren. Han tok over Elverum i 3. divisjon i 2010-sesongen og førte klubben etter hvert til 1. divisjon før de rykket ned igjen før årets sesong. Han ble kåret til årets unge trener i 2012. Han er foreløpig ikke blant de heteste navnene, men han er den eneste lokale treneren som kan bli aktuell hvis førstevalgene til HamKam takker nei.

Alle er positive

HA-sporten snakket med alle tre i går, og alle var positive til å ta over HamKam.

- HamKam er en tradisjonsrik klubb med et enormt potensial. Hvis tilbudet kommer, vil jeg helt klart vurdere det, sier Loberto til HA-sporten.

- Det er hyggelig å bli nevnt i forbindelse med HamKam, men jeg må komme tilbake til det. Nå er det viktigste å berge plassen med Sogndal. Jeg har ingen kommentar til om det har vært noen kontakt med HamKam, sier Olsson.

- Jeg har blitt kontaktet av noen klubber, men ikke av HamKam. Skulle det bli aktuelt, vil jeg selvsagt vurdere den jobben. Der er det mulig å bygge opp alt fra bunnen av, sier Kevin Knappen.

Men HA-sporten tror Loberto for øyeblikket er førstevalget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.