Etter fire seriekamper og imponerende tre nettkjenninger, fikk hun tretthetsbrudd i leggen. Og hun kom aldri tilbake i kamp forrige sesong.

– Da jeg kom tilbake fra tretthetsbruddet fikk jeg trøbbel med den ene hamstringen. Så det ble en del tid på sidelinjen i fjor, sier hun.

Hatt en god oppkjøring

Men denne vinteren har Bratberg Lund for alvor nærmet seg storformen hun hadde ved sesongstart i fjor.

– Oppkjøringen har egentlig vært ganske bra. Nå har jeg fått hele oppkjøringen til å bygge meg opp igjen. Jeg har bare hatt noen småting i vinter, ingen store skader, så jeg har fått trent veldig bra, egentlig, forteller hun.

All motgangen forrige sesong føler hun selv hun utviklet seg mye mentalt på.

– Jeg har også lært litt mer om hva kroppen min tåler av belastning. Jeg må prøve å unngå at det blir for mye i framtiden, sier hin til HA-sporten..

Nå føler Marit seg trygg på at hun begynner å nærme seg det nivået hun var på før hun ble satt ut med skade nesten hele sesongen.

Selv om Kolbotn ikke har spilt så mange treningskamper i vinter, føler hun selvtilliten begynner å komme på det nivået den bør være på.

– I starten av oppkjøringen følte jeg meg ikke helt på topp, men det har kommet mer og mer tilbake, forteller Bratberg Lund.

Kolbotn var to sure poeng unna bronseplassen forrige sesong, og 19-åringen håper laget kan ta ytterligere steg denne sesongen.

Selv om de ikke har snakket mye om målsetting for sesongen, mener hun at Kolbotn bør være med å kjempe helt der oppe i toppen.

Har store ambisjoner

I de fire kampene hun fikk forrige sesong viste hun at hun kan gjøre mer enn å være trygg defensivt. Fire mål framover er sterkt.

Bratberg Lund er helt tydelig på at hun er større ambisjoner enn å forbli i Toppserien resten av karrieren.

– Det hadde vært morsomt å komme seg ut av Norge. Det store målet er å komme på A-landslaget og spille utenlands. Kunne leve av fotballen. Det hadde vært veldig gøy å spille i England, selv om det kanskje ikke er de som har den beste ligaen nå. Men jeg har troen på at den kan bli bedre og bedre, forteller hun ambisiøst til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00