Delph var iskald da han ventet ut et par passive Liverpool-forsvarere og satte ballen bak Simon Mignolet ti minutter ut i annen omgang.

Liverpool hadde god tid på å komme tilbake, og nærmest var Steven Gerrard med en heading fem minutter før slutt. På streken sto imidlertid Kieran Richardson og headet unna. Med det reddet han finaleplassen for Villa.

Dermed forble Delphs 2-1-scoring kampens siste. Birmingham-laget er med det klar for sin første FA-cupfinale siden 2000.

Ingen bursdagsgave til Gerrard

Samtidig brast Steven Gerrards store drøm om å avslutte Liverpool-karrieren med å heve FA-cuptrofeet på sin egen bursdag. Gerrard, som er ferdig i Merseyside-klubben etter årets sesong, fyller nemlig 35 år 30. mai, samme dag som FA-cupfinalen spilles.

Det så tidlig lyst ut for Liverpool-kapteinens drømmer. Da halvtimen var spilt fant Raheem Sterling lagkamerat Philippe Coutinho med en lekker stikker. Sistnevnte satte enkelt inn 1–0 alene med Shay Given.

Liverpool tok kontroll etter scoringen, men det var Villa som skulle bli neste lag i målprotokollen. Christian Benteke har fått en ny vår under Tim Sherwood og fornektet seg heller ikke søndag. 1-1-scoringen var belgierens tiende på sine ni siste kamper.

Sherwood-suksess

Resten av oppgjøret forble en jevn affære, men det var altså kun Birmingham-laget som fant veien til nettmaskene. Dermed begynner ansettelsen av Tim Sherwood å ligne en real suksess, med både FA-cupfinale og gode muligheter til fornyet Premier League-kontrakt.

På Wembley 30. mai venter Arsenal for Sherwoods mannskap. London-laget fikk det overraskende tøft i sin semifinale mot Reading lørdag, men Alexis Sánchez sendte til slutt favorittene videre da han avgjorde med sin 2-1-scoring i første ekstraomgang. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.