Da Kent Bergersen måtte ta sin hatt og gå etter 5-0-tapet for Elverum for 23 dager siden, satte HamKam umiddelbart i gang jakten på den nye sjefen.

Klubben brukte ikke lang tid før de sirklet inn Brumunddal-trener Kevin Knappens navn.

lik solbakken

Knappen og Ståle Solbakken skal ha snakket lenge sammen om fotballfilosofi, og Knappen ble fristet til å ta over HamKam.

– Jeg sa ifra tidlig til Hans Ødegård (sportssjef i Brumunddal) at jeg ville gå i diskusjoner med HamKam dersom de ønsket å snakke med meg. De kom på banen, og jeg ønsket å komme hit, sier Kevin Knappen.

Han innrømmer at han ble fristet til å ta jobben da han hadde en lengre samtale med Ståle Solbakken om hvordan de ønsket at HamKam skal framstå.

– Jeg og Ståle er nok forholdsvis like. Vi hadde en lang fotballfaglig prat, og han følte nok at vi var match. Jeg er veldig opptatt av orden, og det skal være framoverrettet. Jeg ser ikke på det som defensiv fotball, men jeg tenker at laget skal henge mer sammen enn hva det har gjort tidligere, sier han.

Da han blir spurt om han føler at han ligner på Solbakken som trener, er han usikker.

– Jeg vet ikke helt, sier han og smiler, før han fortsetter:

– Ståle er Ståle, og jeg er meg. Men det er ikke noe negativt å bli sammenlignet med ham. Fotballmessig er vi nok like, sier han.

vil stramme opp defensivt

HamKam har sluppet inn 12 mål på de sju første kampene de har spilt.

– Vi skal ta tak i det defensive med en gang. Vi skal ha litt trøkk på treninga i dag (i går), og så skal vi ta det taktiske utover i uka. Jeg har sett det samme utenfra som dere - at laget sliter defensivt. De defensive dødballene må vi ta tak i, sier han og legger til:

– Vi ønsker å skape flere brudd, gjenvinninger i midtbaneleddet, og da må vi befolke midtbanen i større grad, forteller Knappen.

distanserte seg

Han forholdt seg profesjonelt til kontrakten sin med Brumunddal, men etter mye fram og tilbake satte Knappen hardt mot hardt for å få til en overgang til HamKam.

– Da jobben ble ledig her, var jeg interessert i den. Det var helt uavhengig av hva som skjedde i Brumunddal. De ambisjonene som er her, de trigger meg.

Under pressetreffet i går ble han spurt om han ikke ønsket å fortsette i Brumunddal fordi HamKam hadde kommet på banen.

– Den prosessen der har vært ryddig. Jeg fortalte klubben at jeg ønsket å snakke med andre klubber dersom det kom på banen, og det har også noe med at jeg har stått opp og tjent klubben mens jeg har vært der, sa Knappen, som også mener at den økonomiske situasjonen som oppsto i Brumunddal, endret vilkårene hans dramatisk.

Etter pressetreffet ble han spurt av HA-sporten om hvordan det var å se at så mange rundt Brumunddal ble sinte og frustrerte da de skjønte at han var på vei til HamKam.

– Jeg har distansert meg litt fra det hele. Jeg leser ikke kommentarfelter. Men jeg forstår at fotball er følelser. Det å skifte jobb innenfor fotball er vanskelig. Det ville ikke vært noe problem innenfor en vanlig jobb, men sånn er det ikke i denne bransjen. Jeg sover godt om natta, sier han.

Knappen har fått med seg at enkelte i Brumunddal beskylder HA-sporten for å ha hjulpet ham til HamKam.

– HA har ikke hatt noe med dette å gjøre i det hele tatt. Jeg takket Rune Steen Hansen på fleip for jobben i stad, for jeg har fått med meg at noen har ment at han har skrevet meg hit. Men det er bare vås, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.