Innkjøp- og logistikkansvarlig, Tor Skraastad er inne i sin 18. sesong i birkebeinersystemet, og sitter på en rekke nøkkeltall på rennene fra Rena til Lillehammer. Det starter med FredagsBirken og StafettBirken fredag, og lørdag er det selve originalen, Birkebeinerrennet som gjelder.
Tor Skraastad forteller at han aldri har opplevd bedre snøforhold i fjellet enn i år.
· På flat mark på Kvarstadsetra er snødybden 2,25 meter.
· Birkebeinerrennet arrangeres for 77. gang og 17.200 deltakere er ny rekord.
· StafettBirken går for femte gang med 300 lag á fire personer.
· FredagsBirken teller 2.300 løpere og går for tredje gang.
· 2.600 frivillige er på jobb i løpet av birkebeineruka.

Menyen

Og så over til menyen. Dette blir servert på veien over fjellet:
· 45.000 liter vann.
· 10.000 liter suppe.
· To tonn energidrikkpulver.
· Tre tonn bananer.
· 26.000 wienerpølser.
· 50.000 Vestlandslefser.
· Over ett tonn spekemat blir servert på Kvarstadsetra, slik at løperne skal få tilført salt i kroppen
· Drikket blir servert i 260.000 krus.

Transporten

Transporten er viktig når birkebei nere er på tur.
· 3.000 biler vil ventelig være parkert i målområdet.
· 19 vogntog skal frakte løpernes bagasje fra startområdet på Rena til mål i Lillehammer.
· 17.500 deltakere antas å fullføre fredag og lørdag.
· Sekken løperne går med, veier 3,5 kilo.
· 61 tonn fraktes i sekkene over fjellet.

Løperfakta

Så litt om de som skal delta.
· 90 år gamle Birger Brandsæter fra Eiksmarka er rennets eldste påmeldte.
· Helge Kvaase fra Oslo har flest starter med 55.
· Åge Ludvigsen, Lillehammer har flest merker med sine 49.
· 51 av deltakerne har bursdag lørdag.
· 43 tvillingpar stiller på startstreken.
· 19 av løperne kommer fra samme gate, nemlig Pilestredet Park.
· Familien Kinneberg fra Slependen utgjør den største familiene. De deltar med fem personer i Birkebeinerrennet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.