Paret som overtar stafettpinnen som programledere for den årlige idrettsfesten, har til sammen solid erfaring både med sport og store direktesendinger.

- Jeg har beundret Erik og hans talent på avstand i mange år, forteller Ida Nysæter Rasch, opprinnelig fra Elverum.

- Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med ham for å lage en finfin fest fra Hamar. Erik har jo gjort dette før, så min plan er å lene meg på ham, og håpe dette blir suksess, sier Rasch.

Erik Solbakken sier følgende om sin makker:

- Jeg gleder meg veldig til å lede Idrettsgallaen sammen med Ida! Sportsinteresserte nordmenn kjenner henne som en utrolig flink programleder som takler det meste på direkten. Jeg håper og tror at vi får til en fin idrettsfest på Hamar, sier Solbakken.

Gjesteartister på scenen i Hamar OL-amfi denne kvelden er CC Cowboys, Ingrid Olava & Darling West, Knut Anders Sørum og svenske Léon.

Ida Nysæter Rasch (32 år, fra Elverum) har siden 2006 jobbet i NRK Sport, der hun har vært programleder for langrennssendingene de foregående fire sesongene. Vi så henne også i intervjusonen under VM i skiskyting i Holmenkollen i mars i år.

Erik Solbakken (32 år, fra Hemsedal) har jobbet i NRK siden 2005 - først i Barne-TV, seinere som programleder i store direktesendinger som Eurovision Song Contest, Melodi Grand Prix og Idrettsgallaen (i 2011, sammen med Haddy N'jie). Sammen med Hasse Hope har han ledet humorprogrammet «Karl Johan» 2012-2015 og denne høsten «Kvelds».

Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping feirer i år 15-årsjubileum. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk. I år er gallaen tilbake i Hamar OL-amfi, der det hele startet i 2002. Lillehammer var vertskap i 2010 og 2016, og i 2014 ble arrangementet holdt i Oslo Spektrum.

Det skal deles ut idrettspriser i 12 kategorier. De nominerte vil bli presentert 21. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.