Etter å ha ledet Løten til opprykk og KM-seier i 2017 tok Erik Wettermark på seg jobben som ny hovedtrener i Brumunddal i oktober.

Onsdag kom kontrabeskjeden. Han trekker seg som Dala-trener og er likevel ikke med i 2018.

LES OGSÅ: Daglig leder har sagt opp

Jobbsituasjon

- Fra 1. februar får jeg nye oppgaver i jobben. Jeg har vært med så lenge i fotballen at jeg vet det ville vært for krevende å holde på med begge deler. Gjennom 25 år i fotballen vet jeg hva som kreves, og med min jobb så ville det gått utover motivasjon og overskudd til å være hovedtrener, sier Wettermark.

- Er ikke dette noe du kunne forutsett før du først takket ja?

- Disse nye oppgavene har jeg ikke visst om før i det siste. Nå har ikke jeg startet skikkelig i Brumunddal ennå, og jeg mener det er bedre at jeg sier ifra nå enn etter noen måneder inn i jobben. Det er ikke et enkelt valg for meg å ta, og dersom noen blir skuffet over meg så har jeg forståelse for det. Samtidig håper jeg på forståelse for valget mitt.

At Viggo Tollefsen og Vemund Brekke Skard fremdeles er i klubben med trenerstillinger, i tillegg til Fred Leo Nysæter som sportslig leder, gjorde det enklere for Wettermark å ta valget.

- Da vet jeg at laget er i gode hender. Jeg er trygg på at klubben kommer til å bli godt i varetatt, sier han.

- Spillere forsvinner

Mot slutten av desember gikk Jonatan Helmersen, Gaute Granmo og Torgeir Strand Osmo fra Brumunddal til Furnes mens Emil Holst ble klar for Elverum. Daglig leder Morten Svalstad har sagt opp i sin stilling, mens styreleder Sigbjørn Johnsen har uttalt at økonomien i klubben er kritisk.

- I det siste har det stått mye om kritisk økonomi og spillere som forsvinner fra Dala. Hvor mye hadde det å si for at du ikke blir med videre?

Med et nedrykk er det naturlig at spillere forsvinner, så det var jeg forberedt på. Det er ikke vanlig å ha spillerstallen spikret allerede ved nyttår. Den økonomiske situasjonen har man visst om lenge. Valget mitt er basert på jobbsituasjonen min. Nå føler jeg dette er det riktige valget.

Trenerjakt

Sportslig leder i Brumunddal, Fred Leo Nysæter, har forståelse for Wettermarks valg.

- Vi ble overrasket og selvsagt skuffet. Men samtidig forstår jeg godt at meg en slik sivil jobb blir det vrient å kombinere med å ha hovedansvaret for Brumunddal, sier han.

Nå ser klubben etter ny hovedtrener.

- Vi har noen forskjellige alternativer. Teamet vi allerede har internt er sterkt, men det kan også hende vi leter eksternt etter ny hovedtrener. Det skal diskuteres nærmere nå.

Pettersen fortsetter

På det samme spillermøtet ble det også kjent at Rune Pettersen blir med videre som Dala-spiller. I tillegg får han en rolle i trenerteamet som assistent.

- Det handler om hva jeg ønsker som spiller. Jeg var ikke klar for å forlate Dala og har god motivasjon til å holde på på dette nivået fremdeles. Jeg er glad for å fortsette i klubben, sier han.

- Visste du at Wettermark ikke kom til å være Dala-trener da du sa ja?

Jeg kjenner Erik og har pratet en del med han. Jeg skjønte vel at det kom til å bli sånn.

Nysæter forteller at det falt klubben helt naturlig å tilby Pettersen en trenerrolle.

- Han har masse kompetanse etter mange år i klubben. Det ville vært dumt å ikke benytte oss av den, sier den sportslige lederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.