– Først gjør dommeren en enorm tabbe, før KFUM presser videre for mål mens spilleren vår er helt i ørska. Hvor ble det av fair play? Spør Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter.

Les også: Se hva HA ga Brumunddals spillere på børsen.

Dette skjedde

Inne i overtiden fikk Christoffer Heier Solbakken en trøkk i kneet etter en duell og blir liggende.

– Dommeren kom bort til Christoffer og spurte om alt var i orden, men Heier Solbakken klarte ikke svare fordi han var helt i ørska. Likevel lar dommeren spillet gå videre. Det er for meg helt utrolig. Dommeren har ansvar for spillernes sikkerhet, forklarer Nysæter.

Brumunddal har spilt ballen ut til innkast. Istedenfor å kaste ballen til egen halvdel og starte bakfra, kaster hjemmelaget heller ballen inn til Dala-keeper Emil Holst, mens Heier Solbakken fremdeles ligger nede. I jakten på tre poeng stuper KFUM framover. Etter litt får Emil Mikael Engblom snappet opp ballen og trillen den enkelt i mål.

– Hva er vitsen i å holde på med fotball dersom fair play-prinsippet ikke blir fulgt? Spør en frustrert Dala-trener.

Frist i 48 timer

Mandag skal Brumunddal bestemme seg for om de protesterer inn hendelsen til NFF.

– Vi har hatt en diskusjon internt på om vi skal protestere eller ikke. Fristen for å legge inn en slik protest er 48 timer etter kampen. Avgjørelsen vår blir derfor tatt i løpet av mandagen, sier Nysæter dagen etter kampen.

Ønsker forklaring

Rett etter kampen ble Nysæter invitert inn i dommergarderoben, der praten gikk rolig for seg.

Likevel fikk han ingen forklaring eller vurdering av situasjonen. Det hadde han heller ikke fått i løpet av søndagen.

– Jeg ønsker meg en forklaring av dommeren, men tviler vel på at jeg kommer til å få det, sier han.

HA-sporten har vært i kontakt med dommer Henrik Andreas Grenå Pettersen, som ikke ønsket å kommentere verken lørdag eller søndag.

Brumunddal tok ledelsen etter 41 minutter i kampen da Dardan Rexhaj trillet ballen ut til Fredrik Haave Andersen. Venstrebacken satte ballen kontrollert i mål.

Stian Sortevik utlignet for vertene etter 75 minutter, før det kontroversielle seiersmålet altså kom inne i overtiden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.