Nedrykket er allerede beseglet for Brumunddal fotball. 3. divisjon står med åpne armer og venter på laget fra Dala.

Det er allerede besluttet at spillerbudsjettet skal kuttes til nærmere 0 kroner for neste sesong, og veien til gjeldsfrihet er fremdeles lang, forteller styrelederen.

– Økonomien har vært, og er fortsatt, en utfordring i Dala. Derfor gjør vi de grepene vi gjør nå, i forhold til budsjettet for 2018. Det er viktig at vi bygger opp igjen økonomien, og det er en jobb som må gjøres over tid. Vi tok ned utgifter i fjor, og har fortsatt med det i år, forteller Johnsen.

– Det er en høy sum

Per nå skal klubben skylde rundt 900.000 kroner til allianseidrettslaget, som eier anlegget på Sveum. På spørsmål om hvor krevende det blir å kvitte seg med gjelden, når klubben rykker ned en divisjon, svarer styrelederen:

– Det er mulig, for vi må tilpasse de utgiftene vi har opp mot inntektene vi har. Jeg mener det ikke er så stor forskjell på inntektssiden fra 2. divisjon til 3. divisjon. Vi har mange støttespillere, små, mellomstore og noen store.

For kort tid siden skrev HA-sporten at Brumunddal betaler 260.000 kroner i året for leie av reklameplass på Sveum.

– Er det for dyrt?

– Det er en høy sum, men det er bare en sum av mange i et stort budsjett, og det er en helhet i det, så vi må heller se på helheten, svarer Johnsen, som forteller at klubben har et bruttobudsjett på 8 millioner kroner i året.

Bygge topp gjennom bredde

Nå ønsker Johnsen at det blir en mer lokal profil over satsingen i Brumunddal, og at klubben blir flinkere til å produsere egne spillere opp til seniorlaget.

– Jeg mener at vi skal bygge topp gjennom bredde, satse på at vi skal få opp egne spillere, og samtidig framstå som en klubb med et godt omdømme, og med et miljø i klubben så vi blir interessante for andre unge spillere på Hedmarken. Brumunddal skal bli en klubb de forbinder med noe positivt, både sportslig og aktivitetsmessig. Det er prosjektet nå, og jeg tror det er mange som vil være med på det, forteller styrelederen i Brumunddal fotball.

– Har omdømmet blitt svekket de siste årene, mener du?

– Det er klart at det sliter på omdømmet hvis du ikke klarer å betale for deg. Men vi møter forståelse for det, for de har sett at vi har vært i en vanskelig situasjon, og at det jobbes målbevisst for å komme ut av det, og det er fullt mulig.

Vil ha overskudd i 2018

Og for å få til det ønsker Johnsen at klubben blir flinkere på den sportslige delen.

Etter et par år med mye utenomsportslig fokus, mener han det er i ferd med å snu.

– Vi har brukt mye tid på økonomien de siste to årene, men nå har vi frigjort krefter på den biten så vi kan se på sportssiden og aktiviteter i klubben, forteller han optimistisk.

På spørsmål om når han tror klubben kan være gjeldfri, svarer styrelederen:

– Det er flere ting som skal klaffe, men vi skal ta et stort steg i 2018, det er planen. Vi har begynt å jobbe med budsjett, og administrasjonen har fått et veldig klart mandat fra styret, og siktemålet er at vi skal ha et betydelig overskudd ved utløpet av neste år, som gjør at vi er på god vei. Vi må også høre med kreditorene våre og høre hva vi skal gjøre, forteller Sigbjørn Johnsen til HA-sporten.

Les også
SPORT Brumunddal rykket ned
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00