Fred Leo Nysæter er faktisk bare ansatt i en ti prosent stilling som Dala-trener. I tillegg jobber han 50 prosent på markedssiden for klubben han elsker. Og så har han en 40 prosent stilling som klubbansvarlig for Intersport i Brumunddal ved siden av.

Da sier det seg selv at det blir noen dugnadstimer for Dala når spillerkabalen skal gå opp før det hele blåses i gang.

– Var heldige

– Jeg er fersk i dette gamet her og suger til meg alt av input, sier Nysæter, som mener han lærte en del av sesongen som akkurat er over.

– Nå var vi ekstremt heldige i denne sesongen med de vi hentet og med skader. Vi hadde litt tur. Det må sies. Men jeg har også merket meg at de lokale og regionale spillerne ofrer mer og ønsker mer enn de vi kan kalle leiesoldater, sier Dala-treneren.

Det er noe å ta med seg det også når Han kan fortelle at han får et litt mindre budsjett å rutte med i det som blir en enda tøffere 2. divisjon etter at divisjonssystemet i Norge nå blir lagt om.

Når det er sagt berget Dala plassen i år i en sesong hvor hele sju lag rykket ned, men når både andre lag og bookmakere spår kommende sesong, har alle pekt på Dala som en dumpekandidat.

– Det blir tøft, men vi har ikke resignert på noen måter. Jeg gleder meg voldsomt. Det er en kjempeutfordring for klubben min, og med det nye divisjonssystemet har ikke Dala vært nærmere toppen i Norge siden 1985, sier Nysæter til HA-sporten.

Skal ha 23 mann

Pr. nå har han disse spillerne som er klare for å ta opp hansken:

Stein-Erik BjønnessWerven (målvakt), Rune Pettersen, Kristian Eriksen, Anders Ludvigsen, Torgeir Strand Osmo, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Jonathan Helmersen, Markus Haave Andersen, Vegard Ruud, Mahad Abdi Abdillahi og Esten Grini.

I tillegg håper Nysæter å signere Fredrik Haave Andersen, Dardan Rexhaj,Gaute Granmo og Håkon Aalmen i løpet av kort tid. I tillegg til at Emil Holst står høyt på ønskelista.

– Vi skal ha 23 mann med to keepere i stallen. Keeper og spiss blir viktig å lande nå. Og så må vi ha inn en forsvarstype til, sier Fred Leo Nysæter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.