Fred Leo Nysæter er faktisk bare ansatt i en ti prosent stilling som Dala-trener. I tillegg jobber han 50 prosent på markedssiden for klubben han elsker. Og så har han en 40 prosent stilling som klubbansvarlig for Intersport i Brumunddal ved siden av.

Da sier det seg selv at det blir noen dugnadstimer for Dala når spillerkabalen skal gå opp før det hele blåses i gang.

– Var heldige

– Jeg er fersk i dette gamet her og suger til meg alt av input, sier Nysæter, som mener han lærte en del av sesongen som akkurat er over.

– Nå var vi ekstremt heldige i denne sesongen med de vi hentet og med skader. Vi hadde litt tur. Det må sies. Men jeg har også merket meg at de lokale og regionale spillerne ofrer mer og ønsker mer enn de vi kan kalle leiesoldater, sier Dala-treneren.

Det er noe å ta med seg det også når Han kan fortelle at han får et litt mindre budsjett å rutte med i det som blir en enda tøffere 2. divisjon etter at divisjonssystemet i Norge nå blir lagt om.

Når det er sagt berget Dala plassen i år i en sesong hvor hele sju lag rykket ned, men når både andre lag og bookmakere spår kommende sesong, har alle pekt på Dala som en dumpekandidat.

– Det blir tøft, men vi har ikke resignert på noen måter. Jeg gleder meg voldsomt. Det er en kjempeutfordring for klubben min, og med det nye divisjonssystemet har ikke Dala vært nærmere toppen i Norge siden 1985, sier Nysæter til HA-sporten.

Skal ha 23 mann

Pr. nå har han disse spillerne som er klare for å ta opp hansken:

Stein-Erik BjønnessWerven (målvakt), Rune Pettersen, Kristian Eriksen, Anders Ludvigsen, Torgeir Strand Osmo, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Jonathan Helmersen, Markus Haave Andersen, Vegard Ruud, Mahad Abdi Abdillahi og Esten Grini.

I tillegg håper Nysæter å signere Fredrik Haave Andersen, Dardan Rexhaj,Gaute Granmo og Håkon Aalmen i løpet av kort tid. I tillegg til at Emil Holst står høyt på ønskelista.

– Vi skal ha 23 mann med to keepere i stallen. Keeper og spiss blir viktig å lande nå. Og så må vi ha inn en forsvarstype til, sier Fred Leo Nysæter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00