Kjelsås - Brumunddal 2-1:

Dala kunne fort ha fått med seg poeng mot Kjelsås, men slik gikk det ikke.

Til tross for at Dala kom tilbake, utliknet og skapte flere store sjanser i andreomgangen, var det vertene som gikk seirende ut av kampen.

Like før full tid dukket Lars Brotangen opp inne i Dala-feltet. Modølen hamret til på hel volley, og ballen føk som et prosjektil ned i hjørnet bak en sjanseløs Holst.

Den scoringen smakte godt for 25-åringen.

- Dette er de to kampene som betyr mest for meg. Da vi fikk smellen mot dem (0-1-tap) i den første kampen, var jeg bestemt på å slå tilbake, gliser en meget fornøyd Brotangen til HA-sporten etter kampen.

At scoringen betydde mye for ham, var det liten tvil om. Jubelscenene etter drømmetreffet viste med all tydelighet hvor glad han var for å score mot rivalklubben fra barndommen.

- Det var helt rått å score, og det var en sinnssyk følelse. De har alltid vært litt bedre enn oss. Og da er det ekstra moro å slå dem, forteller Brotangen.

- Himmel og helvete

Like fornøyd var ikke Dala-kaptein Rune Pettersen etter kampen.

Etter tapet skiller det nå seks poeng opp til Kjelsås, og Dala har en tøffere oppgave med å berge plassen i divisjonen.

Det er stor forskjell  på å ligge på 17 poeng sammen med Kjelsås, enn å ligge på 14 og Kjelsås har 20. Det er himmel og helvete, akkurat nå. Vi må tenke framover, og det er mange kamper å gjøre det på. 

 

Han får støtte av Fred Leo Nysæter, som er enig med kapteinen om at Dala burde ha fått med seg poeng fra kampen.

- Kjelsås har hatt en evne til å score mye på slutten av kampene, og de er tunge på dødballer. I dag scoret de på to dødballer. Akkurat i den fasen så er vi ikke gode nok, sier Nysæter.

På spørsmål om hvorfor de ikke klarte å avverge seiersmålet, til tross for at de visste om styrkene til Kjelsås mot slutten av kampene, svarer Nysæter:

- Vi har visst om det, men vi kan ikke prate for mye om det, for da blir vi mer defensive i hodet. Jeg synes de scorer 2-1 i en god periode for oss. I andreomgangen er vi best, mens de var best i den første. Jeg er skuffet over at vi ikke får med poeng, for det hadde gutta fortjent.

Han erkjenner at det blir tøft for Dala i tiden framover. I de neste kampene venter HamKam, Raufoss og Skeid.

Men Dala-sjefen er optimistisk, og litt humoristisk garanterer han poeng mot Kamma neste helg.

- Ja, det blir poeng, gliser han.

Tidlig baklengs

Dala åpnet brukbart mot Kjelsås, var aggressive i presset og vant duellene. 

Men det varte ikke lenge.

Etter ti minutter fikk Espen Garnås stå helt alene på en corner og han headet enkelt Kjelsås opp i ledelsen bak en sjanseløs Emil Holst.

Brumunddal forsøkte å heve seg utover i omgangen, men kom aldri nærmere enn headingen til Sigurd Ertsås etter halvtimen. Ballen gikk rett på keeper. 

Kjelsås var stort sett best i alt som skjedde i den første omgangen, og hadde god kontroll på et tamt Dala-lag.

Fortjent utlikning

Dala tok kommandoen fra start i den andre omgangen, og skapte flere gode muligheter, uten at de klarte å score med en gang.

Kjelsås hadde også noen brukbare sjanser på overganger, men det var Dala som scoret omgangens første mål.

Syver Karlsen banket to Kjelsås-spillere i boksen med kvarteret igjen, og headet vakkert inn utlikningen for Dala.

Dala fortsatte å jakte scoringer, og fikk et par brukbare sjanser, men det ville seg ikke.

I stedet var det vertene som scoret. Og det på særdeles vakkert vis. 

Lars Brotangen hamret til på full volley fra 11 meter. Ballen gikk som et prosjektil ned i hjørnet bak en fullstendig sjanseløs Holst. Nydelig scoring.

Flere scoringer ble det ikke, og Dala tapte 2-1, i en kamp de fort kunne fått med seg poeng. 

Dalas lag (4-4-2):

Emil Holst - Syver Karlsen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Fredrik Haave Andersen - Erik Sigtbakken, Christoffer Heier Solbakken, Mahad Abdillahi, Kristian Eriksen - Dardan Rexhaj, Sigurd Ertsås

Les også
SPORT HATV: Kristian Eriksen var illsint etter 2-1-tapet for Kjelsås.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.