Alta - Brumunddal 4-0:

Brumunddal gjennomførte ingen svak bortekamp mot Alta, men ble knallhardt straffet av effektive verter.

Dala hadde ballen mest, men Alta kontret inn scoringer og gjorde livet surt for gjestene. 

Assistenttrener Stein Aarskog, som ledet Dala i Fred Leo Nysæters fravær lørdag, var skuffet over resultatet, men ikke over prestasjonene.

- Det er nesten litt surrealistisk å tape med så mye. Men sånn er fotball, sier Aarskog i et intervju med iFinnmark etter kampen.

På spørsmål om han føler resultatet lyver litt, svarer han:

- Ja, det er det. Jeg er egentlig veldig fornøyd med prestasjonen, Vi gjør noen feil, og så er Alta utrolig effektive. Direkte og fin fotball, forteller han.

Startet godt

Brumunddal gikk respektløst til verks mot Alta, og presset vertene bakover i banen i starten.

Gjestene klarte ikke å skape noen store sjanser, selv om de hadde 4-5 cornere i starten av kampen.

I stedet gikk det som det ofte gjør. Alta gikk på kontring etter en corner.

Makhtar Thioune satte fart framover, og kombinerte flott med et par lagkamerater, før han la ballen til Runar Overvik, som enkelt satte ballen inn bak Emil Holst fra kloss hold.

Kun minutter senere burde nok Dala ha utliknet. 

Mathias Pedersen Aasand fikk ballen på 9 meter, og fikk stå helt upresset. Avslutningen var dessverre svak, og gikk langt over målet.

Etter halvtimen fikk Thioune muligheten fra straffemerket. Han gjorde ingen feil og sendte Alta opp i 2-0.

Punkterte kampen

Brumunddal gikk offensivt ut etter pausen, men det tok kun seks minutter før kampen var punktert.

Emil Holst serverte Vegard Braaten en gavepakke av de sjeldne.

Holst fikk et rolig tilbakespill, som han ikke klarte å få kontroll på. Ballen spratt ut til Braaten som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet. 

Brumunddal klarte aldri å svare på det Alta kom med. Selv om de stort sett hadde ballen mest, var det vertene som vasket fram de store sjansene.

Og med tre minutter igjen av kampen satte Marco Mauno Johannessen inn 4-0 til vertene, og sørget for et stygt tap for Dala.

På overtid fikk Alta straffe, men Emil Holst reddet forsøket til Braaten. Dermed vant Alta 4-0. 

Brumunddals lag (4-4-2):

Emil Holst - Syver Karlsen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Fredrik Haave Andersen - Jonatan Helmersen, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Mathias Pedersen Aasand - Sigurd Ertsås, Valentin Blaka

Benken: Andreas Amundsen Ulla, Torgeir Strand Osmo, Nicolai Vagn Michaelsen, Markus Haave Andersen, Mahad Abdi Abdillahi

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.