Christoffer Heier Solbakken lå nede med skade. Heier Solbakken var groggy og klarte ikke å svare da dommer Henrik Andreas Grenå Pettersen spurte ham om hvordan det gikk. Da hadde Dala spilt ballen ut til innkast på grunn av skaden.  Dommeren lot spillet gå videre. En KFUM-spiller kastet ballen i retning Dala-keeper Emil Holst. Så langt var alt etter fair-play-boka. Men KFUM-spiss Emil Ekblom satte press, vant ballen - og scoret. Da ble det kok.

Brumunddals protest gikk på dommerens avgjørelse, men også at fair play-prinsippene ikke ble fulgt med KFUMs oppførsel.

Dala fikk avslag på begge forholdene i et enstemmig Domsutvalg.

Dette var Utvalgets konklusjon rundt dommerens avgjørelse:

"Utvalget se at det foreligger noen "grove feil ved dommerens forståelse av regelverket" når han velger å sette i gang spillet etter skaden, men at han derimot har utøvd et skjønn i denne sammenheng. Skjønn er ikke et tilstrekkelig protestgrunnlag etter reaksjonsreglementet § 5-3 (1) bokstav c)."

Hva gjelder KFUMs opptreden etter hendelsen, konkluderer Domsutvalget på følgende måte:

"Utvalget legger til grunn at et brudd på fair play-prinsippene ikke er tilstrekkelig for at vilkåret i § 5-3 (1) bokstav e) må ansees å være oppfylt."

§5-3 (1) bokstad e) dreier seg om at kampen ble innledet på sportslige vilkår.

Dermed blir det ingen omkamp og KFUMs 2-1-seier står.

Les også
SPORT KFUM Oslo - Brumunddal 2-1.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.