– Jeg er helt sikker på at det blir tøft å klare plassen. Men målsettingen er krystallklar, og den viker jeg ikke en tomme fra, det er at jeg mener det er fullt mulig å skulle klare å spille i 2. divisjon også i 2018, sier Fred Leo Nysæter.

Han har en tøff oppgave foran seg. Med begrensede midler, og null kroner til å forsterke laget med før høstsesongen, mener han det er helt naturlig at de ligger der de ligger per dags dato.

– Det er ingen her som er kjempeoverrasket over at vi ligger der vi gjør. Det er vel mer omgivelsene våre som kanskje ikke vet nivået vi er på, som er litt misfornøyd med at vi ikke har scoret mer og ligger høyere på tabellen, forteller han.

– Min jobb å få ut mer

Nysæter begrunner troen på å berge plassen med at han mener flere av spillerne har mer å gå på, og at flere ikke har prestert opp mot det nivået de har inne så langt denne sesongen.

– Det er min jobb å få ut mer av dem, men det som har vært utfordringen vår i vår, er at vi har en ganske stor stall. Vi har hatt veldig mange skader, så vi har ikke fått brukt de spillerne som er i form, mener Nysæter.

Brumunddal-treneren står fast på at han er veldig godt fornøyd med spillergruppen han har til rådighet, og han er overbevist om at kvaliteten er mer enn god nok til å sikre fortsatt spill i 2. divisjon.

– Hva mangler i troppen for å ta det neste steget?

– 1985 er sist Dala var så høyt i divisjonssystemet som vi er nå. Jeg er fersk som trener, vi er en breddeklubb, klubben har et ansvar for dem som starter med fotball, og at alle har tilbud opp til et A-lag som gjør så godt de kan. Vi har noen forutsetninger i klubben vår som mange andre lag ikke har.

– Som vanskeliggjør å skape større resultater innenfor de rammene du har til rådighet?

– Ja, det er riktig, svarer Nysæter bestemt.

Hadde tålt et nedrykk

På spørsmål om de rammene han har til rådighet nå, og organisasjonen i Brumunddal per i dag er på et 2.- eller 3.-divisjonsnivå, svarer Nysæter:

– Nå har vi vært oppe i 2. divisjon noen sesonger, og så er det hva klubben egentlig vil, hva de ønsker. Jeg er helt sikker på at de vil ha begge deler, en god bredde og en god sportslig satsing på toppen. Per dags dato så gjør vi som er rundt A-laget alt vi kan for å holde oss her, og så er vi også avhengige av at vi satser på både gutter og jenter i yngres i den klubben her. Det er sånn det er, svarer Nysæter, som ikke ønsker å uttale seg om han mener rammene tilsvarer 2. eller 3. divisjon.

– Vi ligger helt i bunnen når det gjelder det de andre bruker på lagene sine, sier han.

At Dala berger plassen mener han er spesielt viktig, ettersom han mener det ser ut til at HamKam rykker opp.

Men dersom det ikke går veien i høst, og Dala må ta steget et nivå ned, tror ikke Nysæter det vil være kritisk for elitesatsingen i klubben.

– Nei, vi hadde tålt det. Det tror jeg vi hadde, svarer han.

– Hele troppen, vi trenerne som er rundt her, vi prøver å legge til rette så vi berger plassen. Vi ønsker å være her. Det er en gjeng som har opplevd mye på fotballbanen vi har med oss, så vi vet godt hvor lista ligger, både på trening og i kamp.

Nysæter utelukker at Dala kommer til å bruke penger på forsterkninger. De pengene finnes overhodet ikke i klubben. Da må spillere komme helt gratis.

– Det må eventuelt være spillere som har lyst til å spille her og som er gode nok. Det er ikke vits å ta inn spillere som ikke er gode nok. Det er helt riktig, at hvis det skal komme noen, så må de komme gratis og for egen regning, og de må bo og klare seg selv, svarer Nysæter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.