Føler du at du nå har fått ansvar for å ordne opp i gammel moro? Brumunddal fant penger til spillere som Franck Semou, Saihou Jagne og Junior Ollé Ollé for ikke veldig lenge siden?

– Jeg har ikke behov for å si noe om det som har skjedd tidligere med spillere inn, ut og slike ting Folk har gjort så godt de kan tidligere også, men kanskje ikke alltid lyktes. For meg er det ikke viktig å tenke på hvorfor vi er der vi er. Jeg forholder meg til den verden vi er i nå og tar ansvar for det. Nå må tæring settes etter næring og det at klubben har vært i minus over lengre tid må gjøres noe med.

I 2017 hadde dere et budsjett til spillerstallen på 1.300.000 kroner. Kuttes hele denne posten til neste sesong, eller vil det bli igjen noe?

– Prosessen vil være krevende for hele klubben Den potten på 1.300.000 kroner er i utgangspunktet nullet ut og borte til neste sesong. Vi skal ikke ha lønnskostnader på spillerne. Det finnes ikke penger til det, og vi har fortalt spillerne om hvordan situasjonen er. Dette er krevende å snu, men samtidig mulig å få til. Samtidig vil det bli merkbart for klubben etter disse grepene, men en del av oppgaven er å skape forståelse for at de grepene som gjøres framover nå er ytterst nødvendige.

Etter våre opplysninger koster det klubben om lag 1.600.000 kroner i året for å leie Sveum. Er det denne utgiftsposten som har tatt knekken på Dala-økonomien?

– Det blir feil å si at baneleia tar knekken på økonomien fordi det koster med lønn, bane, administrasjon og kostnader knyttet opp mot det å drifte et 2. divisjonslag. Summa summarum betaler klubben 1.585.000 kroner i året til BAIL (Brumunddal Allianseidrettslag), som er én av våre kreditorer, for å leie anlegget. Brumunddal er en stor klubb med mange aktive i yngres. Det er selvsagt kostnader knyttet opp mot det også.

Stemmer det at om lag 260.000 kroner av de totalt 1.585.000 går til å leie reklameplassen på Sveum, eller kommer det i tillegg?

– Jeg ønsker ikke gå inn på tall slik. Faktum er at anlegget koster klubben en del penger og at vi bare må forholde oss til sånn realiteten er samt sørge for at det finnes dekning. Anlegget er i prinsippet åpent fra sju om morgenen ut hele dagen, slik at det vil bli slitasje. Vedlikehold koster også.

Avtroppende trener Fred Leo Nysæter har måttet klare seg uten noen sportslig leder denne sesongen. Nysæter tar gjerne et nytt verv i klubben. Kan han fungere som en sportslig leder neste sesong for å styrke den sportslige administrasjonen?

– Det finnes ingen midler til å ansette en sportslig leder, men vi jobber i forhold til å få på plass visse verv og posisjoner i klubben. Fred Leo har allerede en stilling som går inn mot markedsbiten i klubben, men han har et stort hjerte for klubben og vil gjerne bidra med sin kompetanse. Gjerne i en slags sportslig lederrolle.

Kan du fortelle om hvordan dere nå jobber for å få på plass en ny trener foran neste sesong?

– Jeg og Fred Leo jobber på oppdrag fra styret for å finne en ny trener. Vi ser både internt og eksternt for å finne aktuelle kandidater, vi gjør henvendelser og har samtaler med flere for å finne ut av hvem som kan være interessert. Det handler om kompetanse, men samtidig må den nye treneren passe klubbens profil og akseptere den økonomiske situasjonen.

Hvordan ser du på oppgaven med å snekre sammen en stall til 2018-sesongen uten å kunne tilby lønn? Frykter du at nøkkelspillere forsvinner?

– Da spillerne ble informert ga vi tydelig beskjed om at vi ønsker at de fortsetter, men det er frivillig for dem. Fred Leo har hatt samtaler med hver enkelt og mange er positive. Det er nok ikke slik at 20 mann gir seg, men noen bytter helt sikkert klubb. Jeg tror vi skal ha et slagkraftig lag uansett nivå neste sesong.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.