– Det er to forskjellige verdener. Men allikevel skal vi spille i samme avdeling, svarer Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter da han blir bedt om å sammenligne handlingsrommene til å hente spillere i HamKam og Dala i vinter.

På oppfølgingsspørsmål om han er misunnelig på Knappen, svarer Nysæter ærlig.

– Selvsagt! Når man er trener så blir man misunnelig på at det er såpass stor forskjell på utgangspunktet vårt. Jeg skulle selvsagt hatt de midlene til rådighet som han har, forteller Nysæter.

Skulle hatt en profil

Han er allikevel godt fornøyd med hva han har klart å utrette på overgangsmarkedet i vinter, selv med begrensede midler.

– Det er vanskelig å hente spillere ut fra de midlene jeg har hatt. Klubben tok et valg, det er ikke noe jeg eller vi bestemmer, men klubben tar avgjørelsen. Jeg har forholdt meg til de prioriteringene som er i klubben, og det synes jeg vi har fått maks ut av, sier han.

I løpet av vinteren har Brumunddal hentet spillere med lokal tilknytning, noe som har vært litt savnet på Sveum de siste årene. Allikevel skulle Nysæter gjerne hatt mulighet til å hente inn noen større navn.

– Nå er jeg av den typen at jeg gjerne skulle hatt spillerom til å hente noen profiler. Men når forutsetningene ikke er der, så er det helt greit. Jeg har vært klar på den situasjonen hele veien og jobber ut derfra, forteller Nysæter.

Slåss med de beste

Lørdag så han sine elever spille solid defensivt mot HamKam. Harde dueller, lavt og kompakt forsvarsspill og kontringer var resepten for å ta Kamma.

Det holdt nesten til 20 i stil. For med ett minutt igjen av ordinær tid fikk Kamma straffespark, og Truls Jevne Hagen sikret seier til grønnbuksene.

Nysæter er ikke overrasket over at de sto såpass godt mot Kamma.

– På gode dager kan vi slåss mot de beste lagene i avdelingen vår. Så spørs det om vi klarer å ha den stabiliteten over tid, sier han.

Nysæter er fullt klar over at det blir en kamp om overlevelse i 2. divisjon for Dala i år, noe han har stor tro på at de klarer. Han håper også at naboklubben rykker opp.

– Jeg håper virkelig at HamKam rykker opp i år, forteller Nysæter til HA-sporten etter 1-0-tapet på Børstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00