– Det er to forskjellige verdener. Men allikevel skal vi spille i samme avdeling, svarer Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter da han blir bedt om å sammenligne handlingsrommene til å hente spillere i HamKam og Dala i vinter.

På oppfølgingsspørsmål om han er misunnelig på Knappen, svarer Nysæter ærlig.

– Selvsagt! Når man er trener så blir man misunnelig på at det er såpass stor forskjell på utgangspunktet vårt. Jeg skulle selvsagt hatt de midlene til rådighet som han har, forteller Nysæter.

Skulle hatt en profil

Han er allikevel godt fornøyd med hva han har klart å utrette på overgangsmarkedet i vinter, selv med begrensede midler.

– Det er vanskelig å hente spillere ut fra de midlene jeg har hatt. Klubben tok et valg, det er ikke noe jeg eller vi bestemmer, men klubben tar avgjørelsen. Jeg har forholdt meg til de prioriteringene som er i klubben, og det synes jeg vi har fått maks ut av, sier han.

I løpet av vinteren har Brumunddal hentet spillere med lokal tilknytning, noe som har vært litt savnet på Sveum de siste årene. Allikevel skulle Nysæter gjerne hatt mulighet til å hente inn noen større navn.

– Nå er jeg av den typen at jeg gjerne skulle hatt spillerom til å hente noen profiler. Men når forutsetningene ikke er der, så er det helt greit. Jeg har vært klar på den situasjonen hele veien og jobber ut derfra, forteller Nysæter.

Slåss med de beste

Lørdag så han sine elever spille solid defensivt mot HamKam. Harde dueller, lavt og kompakt forsvarsspill og kontringer var resepten for å ta Kamma.

Det holdt nesten til 20 i stil. For med ett minutt igjen av ordinær tid fikk Kamma straffespark, og Truls Jevne Hagen sikret seier til grønnbuksene.

Nysæter er ikke overrasket over at de sto såpass godt mot Kamma.

– På gode dager kan vi slåss mot de beste lagene i avdelingen vår. Så spørs det om vi klarer å ha den stabiliteten over tid, sier han.

Nysæter er fullt klar over at det blir en kamp om overlevelse i 2. divisjon for Dala i år, noe han har stor tro på at de klarer. Han håper også at naboklubben rykker opp.

– Jeg håper virkelig at HamKam rykker opp i år, forteller Nysæter til HA-sporten etter 1-0-tapet på Børstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.