Hønefoss – Brumunddal 1–1

Selv om Ertsås står uten nettkjenninger på fire treningskamper i vinter, er han trygg på at scoringene vil komme når serien starter.

– Hadde det vært for ti år siden hadde jeg vært meget bekymret. Jeg må bare få inn roen, forteller Ertsås til HA-sporten.

Denne vinteren har spissen kun deltatt i fire treningskamper for Dala. Grunnen er ikke at han har slitt foran mål.

– Det er fordi jeg ikke ble enig med Brumunddal før i slutten av januar. Jeg var egentlig ferdig og skulle spille for et annet lag. Men så ble det Dala, og da hadde jeg en del avtaler og sånn allerede. Det er så enkelt som det. Jeg skal ikke ha noen særavtaler, men det er meg og Rune (Pettersen) på laget som har barn. Det er litt annerledes når jeg har full jobb og familie ved siden, sier han.

Trent hardt

Denne vinteren har Ertsås trent hardere enn noensinne, og han er trygg på at den jobben han har lagt ned på treningsfeltet vil gi belønning utover sesongen.

– Hadde jeg kommet to uker før første serierunde i fjor, så hadde jeg slitt etter hvert. Kroppen var tung mot slutten. Jeg tror jeg får igjen for det her senere og utover i sesongen, selv om jeg ikke føler meg så bra nå. Jeg føler meg bedre nå enn i fjor bare målene kommer, forteller Ertsås.

Heller ikke Dala-trener Fred Leo Nysæter er bekymret over måltørken til spissen.

– Han har trent bra, og han er godt trent nå. Kroppen hans er kanskje ikke vant til så mye trening, så han har respondert med å bli veldig tung og sliten. Det har vi alle sett. Det er bedring for hver gang jeg ser ham på trening og i kamp nå, sier Nysæter, som var fornøyd med det han så av Ertsås under generalprøven mot Hønefoss.

Trygg på Ertsås

Han mener rutinen til Ertsås vil være avgjørende utover sesongen.

– Du vet at med unggutta så må du lære hvordan de skal spille. Med Sigurd trenger du ikke det. Jeg tipper vi ikke får se en ordentlig god Sigurd før det virkelig gjelder. Da er det en knapp som kommer til å bli skrudd på.

Nysæter forteller at Ertsås blir veldig viktig denne sesongen.

– Jeg vet at Sigurd legger stort press på seg selv, men det er ingen som forlanger at en spiss skal score så mye som i fjor. Vi er selvsagt avhengig av at han hjelper til og scorer mål, forteller Nysæter, som var fornøyd med generalprøven.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.