Brumunddal – Nybergsund 1–2

Vålerenga 2 er det eneste laget over streken som Brumunddal fremdeles har kontakt med etter tapet mot Nybergsund lørdag.

Før hovedstadslaget møter Asker borte mandag, ligger de to poeng foran Dala på plassen over nedrykksstreken.

Neste serierunde reiser Brumunddal til Oslo for å møte nettopp Vålerenga 2.

– Nå er det ingen tvil om saken. Den kampen må vi vinne, sier Sigurd Ertsås, mens han sitter skuffet på kunstgresset på Sveum etter å ha tapt på overtid mot Nybergsund.

Svake tall

Etter elleve bortekamper står Dala med fire poeng, sju scorede mål og 23 innslupne. Det er dårligst av samtlige lag i avdelingen.

– Vi har sagt at poengene i utgangspunktet skal plukkes på hjemmebane. Men nå er vi nødt til å få gjort noe med borteformen vår. Vålerenga 2-kampen er åpenbart utrolig viktig for oss, sier Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter.

Med fem kamper igjen å spille, kan treneren love at det skal kjempes med nebb og klør hele vegen for Brumunddal.

– Det er i hvert fall sikkert og visst at vi ikke kommer til å legge oss ned og gi opp. Vi skal krige til det ikke er mer å krige om, sier han.

Motivasjon på topp

Mot Nybergsund var Brumunddal det førende laget og hadde flere sjanser som kunne bikket kampen i deres favør på stillingen 1–1.

Dala satset alt for å få tre poeng, og i jakten på seier kastet de alle mann framover på overtid. Det åpnet for rom og kontringer andre veien, og Sundet utnyttet en overgang i det 92. minuttet da Ole Jørgen Rølsåsen kom alene med Dala-keeper Emil Holst og scoret det avgjørende målet.

– Man får en følelse av tomhet. Jeg synes vi fortjener bedre i denne kampen. Nå mistet vi muligheten til å ta igjen Nybergsund, sier Holst.

Nysæter er ikke redd for at det skal bli vanskelig for spillerne hans å finne igjen motivasjonen etter det sure tapet.

– Vi har en høy moral i denne spillergruppen og det kommer ikke til å være et problem. Laget har alltid vært klar over at vi kommer til å måtte kjempe for plassen i avdelingen og er vant med å jobbe under disse forholdene, sier han.

– Mandag er vi tilbake på treningsfeltet med hundre prosent fokus, lover Sigurd Ertsås.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00