9. september spiller Dala borte mot Alta, og i nest siste serierunde reiser de på en ny langtur borte mot Finnsnes.

Alta-kampen starter først klokken 18 på en lørdag. Det betyr at Dala-laget er nødt til å ha en ekstra natt på hotell, som gjør turen ekstra krevende rent økonomisk.

– De reisene er selvsagt veldig kostbare. Kostnader i 100.000-kronersklassen er åpenbart utfordrende for oss. Det sene kamptidspunktet mot Alta gjør jo ikke situasjonen noe enklere, sier Svalstad.

Jobber beinhardt

Den daglige lederen forteller om en knalltøff økonomi der hver en krone vris og vendes på for å få hjulene til å gå rundt.

De tre siste årene har klubben vært preget av negativ egenkapital.

Krevende

– I Brumunddal jobbes det beinhardt for å snu en vanskelig økonomisk situasjon som vi har vært i over flere år. Det kjempes med nebb og klør for å få 2017 til å gå opp.

Bortekampene mot Alta og Finnsnes er dyre, men klubben har planlagt reisene i god tid allerede.

– Som en del av driften av 2017 så er disse reisene lagt inn i planene for lenge siden. Utgiftene kom på ingen måte som en overraskelse for klubben, og vi skal få betalt, sier Svalstad, og legger til:

– Det er en del av å spille i denne avdelingen. For en klubb som starter i minus, er disse utgiftene selvsagt krevende.

– Må vinne fire eller fem

Med åtte kamper igjen ligger Ringsaker-klubben under streken med like mange poeng som Follo på plassen over. Opp til trygg plass har Brumunddal fem poengs luke opp til Vålerenga 2.

Etter tapet mot Follo forrige helg mente kaptein Rune Pettersen at Dala måtte vinne alle de fem gjenstående hjemmekampene for å overleve i divisjonen, mens trener Fred Leo Nysæter meldte at fire seirer var nødvendig.

– Fem hjemmekamper, det må være fem seirer. Men jeg kan ikke bare stå her og si det, vi må gjøre det også, sier Rune Pettersen.

Disse møter Brumunddal på hjemmebane: Bærum, Nybergsund, Asker, KFUM og Grorud.

På bortebane står Alta, Vålerenga 2 og Finnsnes på motsatt banehalvdel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00