Brumunddal - Alta 0-0:

Emil Holst var lettet over at hans røde kort ikke ble avgjørende mot Alta.

Dala spilte en meget solid kamp, og tettet igjen bakover, og kunne fort ha tatt alle tre poengene, til tross for at de måtte klarte seg med én mann mindre enn gjestene den siste timen.

Emil Holst var sent inne i en duell mot en Alta-spiller, som ble felt av keeperen. Dommeren dro umiddelbart opp det røde kortet og sendte Holst av banen. 

Jeg synes det er strengt. Jeg kommer sent, det er frispark og gult kort, men vi har to mann i sikring, og Alta-spissen hadde aldri nådd igjen den ballen. Men dommeren mente de mistet en stor sjanse, sier Holst.

- Kan du skjønne dommeren?

- På en måte, men han header bevisst ballen hardere ut, og så kommer den duellen. Jeg er for sen, men det røde kortet er strengt. 

Stein-Erik Werven kom inn og stengte igjen målet, og hadde et par matchvinnerredninger i andre omgang. 

- Det var deilig å se. Han har noen utrolige bra redninger der. Det er digg å se, og en stor lettelse for meg, sier Holst, som mener kampen var en stor opptur sett med Dala-øyne.

- Kampen kunne bikket begge veier. Begge lag har sjanser til å score, og vi hadde noen fete sjanser på slutten av kampen. Det var veldig bra at vi klarte å stå sammen sånn og jobbe så hardt og rir i land ett poeng. 

Dala gode

Brumunddal åpnet friskt mot Alta, og sto høyt i banen de første fem minuttene.

Sigurd Ertsås hadde også en brukbar mulighet på overgang etter to minutter, men han kom for skrått i banen til at han klarte å skape noen farligheter.

Begge lag produserte et par halvsjanser innledningsvis, men Alta hadde de giftigste sjansene. 

Dala åpnet meget aggressivt, og ga Alta-spillerne veldig lite rom. Samtidig som Ertsås åpnet friskt og virket lett i steget og skapte trøbbel for Alta. 

Etter 29 minutters spill, hvor Dala hadde god kontroll defensivt, ble en Alta-spiller spilt gjennom alene med Emil Holst. 

Dala-keeperen gikk ut og forsøkte å vinne kampen om ballen, men feilberegnet og taklet Alta-spilleren.

Dommeren var aldri i tvil, og trakk umiddelbart opp det røde kortet og sendte Holst i dusjen. Dardan Rexhaj ble dermed byttet ut for å sette inn Stein-Erik Werven.

Nærmest scoring i førsteomgangen var Kristian Eriksen, som senest onsdag leverte en perle av de sjeldne mot Lillestrøm. Fra 30 meters hold dunket han til med høyrefoten, og ballen traff undersiden av tverrliggeren, før den spratt på streken og ut. 

Dala nærmest scoring

Alta tok umiddelbart kommandoen fra start i andre omgang, og det første kvarteret var det enveiskjøring mot Dala-målet, men Werven var god og holdt unna det som kom. 

Selv om Alta stort sett eide ballen i andre omgang, var det Dala som kom nærmest scoring. 

Lehne Olsen forsøkte seg med ti minutter igjen av kampen, fra 18 meters hold. Skuddet var knallhardt, men ballen gikk to centimetere utenfor stolpen. 

Ertsås fikk også en gigantmulighet ett minutt før full tid, etter at han hadde fintet ut hele Alta-forsvaret. Men avslutningen til veteranen ble reddet av Altas keeper.

Scoringer ble det ikke, og Dala fikk et meget viktig poeng.

Brumunddals lag (4-4-1-1):

Emil Holst - Jesper Sørum Johansen, Syver Karlsen, Rune Pettersen, Fredrik Haave Andersen - Henrik Lehne Olsen, Kristian Eriksen, Erik Sigtbakken, Mahad Abdi Abdillahi - Dardan Rexhaj - Sigurd Ertsås

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.