Selv om trener Fred Leo Nysæter ikke vil si noe om hvem som skal starte til mandagen kamp, ligger det i kortene at Jonatan Helmersen og Sigurd Ertsås blir det nye spissparet i Brumunddal.

Nysæter prøvde Jonatan Helmersen bak Sigurd Ertsås mot Hønefoss i forrige treningskamp. Det var så vellykket at Nysæter etter all sannsynlighet ikke vil forandre på det.

- Jeg ville se Jonatan i den rollen og det fungerte veldig bra. Det passet mot Hønefoss og det kommer til å fungere mot Kjelsås også, sier Nysæter.

Både Hønefoss og Kjelsås spiller 4-4-2, men  Brumunddal kommer til å spille 4-4-1-1 i serieåpningen.

Vi måtte spørre Helmersen om dette er drømmerollen på laget for hans del.

- Det fungerte så godt mot Hønefoss, så dette vil jeg prøver mer. Nå skal det sies at jeg kun har spilt i den rollen i 90 minutter fordelt på to kamper. Nå mot Hønefoss i 70 minutter og ti minutter i en kamp på høsten i fjor, sier Helmersen som endelig er skadefri.

Også Sigurd Ertsås er godt fornøyd med at Helmersen skal ligge rett bak han på banen.

- I fjor spilte jeg mye alene på topp. Det skal bli fint med en spiller mellom meg og midtbanen. Klarer vi å finne kjemien, kan dette bli riktig så morsomt. Styrken min er å holde på ballen og vente på medspillere. Med Jonatans hurtighet, kan vi komme til flere sjanser. I tillegg er Jonatan god på hode. Kanskje det er jeg som kan stikke i bakrom, sier Sigurd Ertsås.

På Brumunddals nest siste trening før seriestart var humøret på topp hos de aller fleste. Kun to spillere er ute med skader.

Syver Karlsen har revet av en sene i skulderen og er helt uaktuell.

- Serieåpningen kommer for tidlig for meg. Jeg håper jeg kan rekke kampen mot HamKam i andre serierunde.

Christoffer Heier Solbakken fikk en overtråkk i forrige uke på trening. Også han er redd for at han ikke rekker kampen.

- Jeg har et lite håp, men det er veldig lite. Det er femti timer til seriestart, så det begynner å haste, sier Heier Solbakken, mens fysioterapeuten jobber med ankelen hans. 

Søndag tar trener Fred Leo Nysæter den siste finpussen på laget, før det braker løs andre påskedag mot Kjelså på Sveum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.