Om ikke cupfeberen er glohet, så blir folket på Sveum i hvert fall varme i panna av tanken på å få Lillestrøm til Sveum i andre runde i cupen. Et møte med Dalas største fotballhelt – Aleksander Melgalvis – og resten av eliteserielaget vil bety mye for interessen i Brumunddal. Og ganske mye økonomisk.

Les også: Brumunddal enkelt videre

– Det hadde vært storveies om vi fikk Lillestrøm. Da tror jeg det hadde blitt fullt på Sveum, sier Dala-trener Fred Leo Nysæter til HA-sporten.

– 2.000 tilskuere

Han understreker at Dala ønsker seg et topplag nå etter at det for første gang siden 2010 gikk videre til cupens andre runde da de slo Gjøvik-Lyn 4–0 onsdag.

Les også: Visste du dette om Brumunddal-spillerne?

Og det aller beste vil være Lillestrøm siden Melgalvis spiller fast som høyreback på Arne Erlandsens lag.

– Hvis vi hadde fått Lillestrøm med Alek, tror jeg det fort kan komme 2.000 tilskuere, sier Dala-treneren.

Med 2.000 tilskuere og inngangsbillett på 100 kroner for voksne vil en slik kamp kunne gi klubben 150.000 kroner netto. De fleste ungene som kommer går jo inn gratis med medlemskortet sitt.

– Den viktigste dugnaden vi gjør for klubben, er faktisk å gå til andre runde, sier Nysæter til HA-sporten.

Håper på Dala

På Åråsen håper Aleksander Melgalvis, som selv står blant Dala-fansen og synger og heier på Dala-gutta når han har tid, håper på en retur til Sveum i cupen.

– Det er det jeg håper. Jeg har aldri spilt mot Brumunddal før som senior. Det hadde vært artig med en kamp på Sveum mot dem i 2. runde, sier Alek som fortsatt har en del kontakt med Dala-spillerne.

– Jeg kjenner de aller fleste. Det er ikke så mange nye heller. Jeg følger med dem og ser dem så fort det er mulig.

Han mener Dala har kommet bra i gang, og tror at laget tjener på kontinuiteten i klubben denne sesongen.

– Det er mange av de samme spillerne og Fred Leo har fått mer tid på seg. De har fått kontinuitet.

Og hvis noen skulle være i tvil:

– Hjertet mitt banker bra for Dala, sier Brumunddals eliteseriespiller.

Blandet start

For Melgalvis og Lillestrøm har det vært en blandet sesongstart. Det startet bra, men så har hverdagen kommet til Åråsen hvor Arne Erlandsen ikke har hatt de samme mulighetene til å hente spillere som mange andre trenere.

– Vi har selvsagt enda mer å gå på. Utfordringen til LSK har vært effektiviteten foran mål. Vi har sluppet inn to mål i snitt, og det er for mye. Molde borte (tap 2-1) og Haugesund hjemme (tap 0-2) var gode kamper, men endte med null poeng. Det har vært mye bra prestasjoner, men vi har ikke satt sjansene våre, sier Alek.

For sin egen del synes han det har gått greit etter at han tok steget opp på øverste nivå i Norge.

– Jeg har sluppet ned skuldrene, og jeg er ikke misfornøyd. Det mest utfordrende er at det er et høyere nivå enn jeg har vært vant til. Og det er stor forskjell fra å spille treningskamper på vinteren til seriekampene når det er alvor. Det går litt fortere i enkelte situasjoner, og det gjelder å være påskrudd hele tiden, sier Melgalvis.

Lillestrøm slo Skjetten 2–0 i sin 1. rundekamp, og nå håper Dala-gutten, og flere andre, altså at Norges Fotballforbund ser muligheten med et oppgjør mellom Dala og Sveum i cupens andre runde.

Møtte LSK i 2010

Sist gang Dala var i cupens andre runde i 2010, møtte de også Lillestrøm. Da vant Lillestrøm 6–0.

Dala-spiller Anders Ludvigsen var for øvrig krystallklar på Twitter og tagget NFF med klar melding om hva han ønsket seg i 2. runde:

«For første gang siden 2010 er @DalaFotball klare for 2. runde i NM og vi håper @NFF_info bruker hodet litt. VIF eller LSK er velkomne til Sveum.»

Men det er flere som vil LSK. Nybergsund, som slo ut HamKam på straffer onsdag kveld, ønsker også LSK. Det ga Sundets Ola Brenden, som for øvrig har sønnen Erik i LSK-stallen, uttrykk for på Twitter.

Norges Fotballforbund opplyser for øvrig at cupoppsettet for 2. runde kommer først tirsdag i neste uke. De bruker litt tid på å kartlegge hvilke muligheter de har med tanke på hvem som gikk videre fra ulike deler av landet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00