Brumunddal - Bærum 2-1

Med én mann mindre på banen, og på stillingen 0-1, gjorde Valentin Blaka og Mathias Aasand Pedersen akkurat det de er kommet til Dala for å gjøre: Utrette en forskjell.

Rask snuoperasjon

I det 84. minuttet utliknet Valentin Blaka, før Mathias Aasand Pedersen sørget for tre livsviktige poeng til Dala fem minutter på overtid.

- Jeg prøvde bare å legge den til rette, og heldigvis gikk den ned i hjørnet. Jeg tenkte ikke så mye da den gikk inn. Jeg måtte bare løpe og feire, sier matchvinner Aasand Pedersen med et stort smil.

Han hadde minutter tidligere sett at Blaka sørget for 1-1.

- Det var veldig deilig. Spesielt når det bidrar til at vi vinner, så smaker det bra, sier Blaka.

Begge to meldte i sommer overgang fra HamKam til Brumunddal for å få mer spilletid.

Kom for mer spilletid

Blaka hadde før lørdagens kamp gått tre kamper uten nettkjenning, noe han erkjenner har preget ham.

- Det har gått litt utover selvtilliten. Tre kamper uten mål, og jeg er hentet for å score. Jeg har tenkt på det, så det var ekstremt deilig å endelig bryte den onde sirkelen med bare stang ut. Endelig var det stang inn, så det var digg, sier Brumunddal-spissen.

Lagkompis Aasand Pedersen deler den samme følelsen.

Han har ikke fått spille like mye som han kanskje hadde ønsket, men han føler han fikk bevist hva han er god for da han ble byttet inn ved pause mot Bærum.

– Jeg håpet jeg skulle starte nå, men sånn ble det ikke. Det er fordi det er bra konkurranse i laget, og treneren velger hvem han synes er best, sier Aasand Pedersen til HA-sporten.

Fred Leo Nysæter likte det han så av begge nysigneringene. Han måtte se andreomgangen i en hage utenfor stadion, etter at han ble bortvist fra dommeren i pausen.

– Det var idioti av meg, jeg mistet hodet. Jeg kjeftet på dommeren, så jeg har forståelse for valget hans, sier han, før han fortsetter om nysigneringene.

– Aasand fikk muligheten, og vi vet hva han står for. Han er et friskt pust og komplimenterer stallen vår på en kjempefin måte.

Nysæter var litt ekstra glad på Blakas vegne etter seieren.

- Det var strålende. Det er dette han trenger. Han har vært god på trening, var god mot Follo sist, hadde noen fete sjanser da, og så var han kald i den avgjørende situasjonen her, sier Nysæter, som ikke får vært med laget til Alta neste helg grunnet konfirmasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.