Brumunddal - Bærum 2-1

Med én mann mindre på banen, og på stillingen 0-1, gjorde Valentin Blaka og Mathias Aasand Pedersen akkurat det de er kommet til Dala for å gjøre: Utrette en forskjell.

Rask snuoperasjon

I det 84. minuttet utliknet Valentin Blaka, før Mathias Aasand Pedersen sørget for tre livsviktige poeng til Dala fem minutter på overtid.

- Jeg prøvde bare å legge den til rette, og heldigvis gikk den ned i hjørnet. Jeg tenkte ikke så mye da den gikk inn. Jeg måtte bare løpe og feire, sier matchvinner Aasand Pedersen med et stort smil.

Han hadde minutter tidligere sett at Blaka sørget for 1-1.

- Det var veldig deilig. Spesielt når det bidrar til at vi vinner, så smaker det bra, sier Blaka.

Begge to meldte i sommer overgang fra HamKam til Brumunddal for å få mer spilletid.

Kom for mer spilletid

Blaka hadde før lørdagens kamp gått tre kamper uten nettkjenning, noe han erkjenner har preget ham.

- Det har gått litt utover selvtilliten. Tre kamper uten mål, og jeg er hentet for å score. Jeg har tenkt på det, så det var ekstremt deilig å endelig bryte den onde sirkelen med bare stang ut. Endelig var det stang inn, så det var digg, sier Brumunddal-spissen.

Lagkompis Aasand Pedersen deler den samme følelsen.

Han har ikke fått spille like mye som han kanskje hadde ønsket, men han føler han fikk bevist hva han er god for da han ble byttet inn ved pause mot Bærum.

– Jeg håpet jeg skulle starte nå, men sånn ble det ikke. Det er fordi det er bra konkurranse i laget, og treneren velger hvem han synes er best, sier Aasand Pedersen til HA-sporten.

Fred Leo Nysæter likte det han så av begge nysigneringene. Han måtte se andreomgangen i en hage utenfor stadion, etter at han ble bortvist fra dommeren i pausen.

– Det var idioti av meg, jeg mistet hodet. Jeg kjeftet på dommeren, så jeg har forståelse for valget hans, sier han, før han fortsetter om nysigneringene.

– Aasand fikk muligheten, og vi vet hva han står for. Han er et friskt pust og komplimenterer stallen vår på en kjempefin måte.

Nysæter var litt ekstra glad på Blakas vegne etter seieren.

- Det var strålende. Det er dette han trenger. Han har vært god på trening, var god mot Follo sist, hadde noen fete sjanser da, og så var han kald i den avgjørende situasjonen her, sier Nysæter, som ikke får vært med laget til Alta neste helg grunnet konfirmasjon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00