I fjor smalt cupbomben allerede i første runde da Brann røk ut mot Førde. I år kom laget seg helskinnet gjennom til andre runde og møter Lysekloster fra 3. divisjon i tredje runde.

– Jeg blir veldig skuffet om vi ikke tar dem, men jeg tror det blir tett og jevnt lenge, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Bergens Tidende.

Han innrømmer at han er like nervøs før cupmøtet med Lysekloster som før en toppkamp i serien.

Slo Fredrikstad

I Østfold forbereder Kråkerøy seg til cupfest mot Vålerenga på Fredrikstad Stadion. 3. divisjonslaget slo ut byens storebror, FFK, i første runde, og nå kommer Ronny Deila, Vålerenga og Klanen på besøk.

– Vi synes naturligvis det er stas å få en slik storklubb på besøk, men vi ønsker også å ta del i kampen. Selv om et lag fra Eliteserien normalt skal vinne stort, så kan de ikke senke seg ned ti prosent. Hvis vi spiller maksimalt kan det bli spenning, sier altmuligmann hos Kråkerøy IL, Pål Johannessen, til Fredriksstad Blad.

Et par mil unna er det Østfold-derby når Moss tar imot fylkets beste fotballag, Sarpsborg. På andre siden av fjorden blir det Vestfold-derby når Ørn Horten fra 2. divisjon tar imot eliteserielaget Sandefjord.

Nordlie-skrell?

Strømsgodset tar turen til kunstgressmatta på Nordre Åsen for å møte Skeid. 2. divisjonslaget har fått en god start på sesongen, og trener Tom Nordlie sier til Drammens Tidende at han har et lag som både teknisk og fysisk kan være i stand til å vippe Godset av pinnen.

– Vi har flere aggressive vepser som det ikke vil bli så enkelt for dem å bli kvitt, sier Nordlie.

Også ti andre eliteserielag spiller NM-kamper onsdag: Lillestrøm – Brumunddal, Byåsen – Aalesund, Finnsnes – Tromsø, Hødd – Molde, Verdal – Kristiansund, Pors – Odd, Raufoss – Sogndal, Skeid – Strømsgodset, Vard Haugesund – Haugesund, og Tynset – Rosenborg.

Torsdag spilles Asker – Stabæk og Egersund – Viking.

(©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.