– Jeg har alltid hatt noen ekstra kilo på kroppen, og det er noe jeg har hørt i alle år. Nå har jeg gjort noen endringer i hvordan jeg legger opp dagen, der jeg er mer strukturert. Jeg har gått ned mye i fettprosent, men ikke i vekt. Jeg har fått mer muskler, forteller Dala-keeper Emil Holst til HA-sporten.

tre treninger om dagen

Holst, som alltid har vært regnet som et stort talent, men som har slitt med å virkelig slå gjennom som seniorspiller, forteller at han legger ned mange timer trening i uka.

– Jeg står opp tidlig, lager mat til hele dagen, drar på snekkerjobb, kjører en liten økt på Treningskompaniet, spiser middag, drar på trening med laget, og så prøver jeg å få tatt en liten økt på kvelden, forteller han.

mer bevisst

Holst forklarer hvorfor han har endret livsstilen sin:

– Fra tiden i HamKam har jeg lært mye av det keepertekniske, og det er jeg glad for. Men jeg har også tenkt på at jeg må bli flinkere til å tenke på hva jeg har i meg mellom treningene. Tidligere har jeg vært flink i perioder, men så har begynt å jukse litt, sier han med et smil.

Holst har stått en rekke gode kamper for sin nye klubb i løpet av vinteren.

– Det har gått greit for meg, og jeg føler meg litt raskere og lettere i målet. Det er deilig, sier målvakten.

Brumunddal er tippet å kjempe i bunnen av 2. divisjon denne sesongen, men Ridabu-gutten tror Dala vil bli tøffe å ta møte.

– Vi må ta de mulighetene vi får, være kyniske på mulighetene våre. Defensivt har vi vært bra, men vi må unngå å gjøre feil, sier Holst som hadde en ellevill redning på tampen av 1-0-seieren mot Redalen lørdag.

– Den redningen kom som en følge av at vi spilte en risikabel tversoverpasning på midten. Når vi klarer å luke bort de feilene, tror jeg vi blir tøffe å score på, forteller han.

Dala serieåpner mot Kjelsås 17. april.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00