– Jeg føler jeg har blitt mer moden og fått viktig erfaring. Det gjør at jeg leser kampens klima på en bedre måte og er tryggere på når jeg kan ta grep og holde ballen, sier Emil Holst.

Toppklubb vs. bunnlag

Holst har fått kjenne på følelsen av å være sisteskanse i et topplag med HamKam, i forhold til et bunnlag for Brumunddal.

– Dersom jeg gjorde en bra kamp i HamKam, var alt bare slik det skulle. Om det skulle gå ditto dårlig ble jeg hengt ut, sier 20-åringen, og fortsetter:

– I HamKam kunne jeg kanskje få ett eller to skudd mot meg i løpet av en kamp. I Dala må jeg oftere i aksjon, og det har jeg vokst på.

Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter mener Holst har blitt bedre etter at han kom til Dala.

– Tidvis har Emil hatt veldig mye å gjøre som keeper for oss, imot hva han hadde i HamKam. Han er mye mer involvert i spillet, og for hans utvikling så har nok det vært veldig bra, sier Nysæter.

Unggutten har kontrakt med Ringsaker-klubben ut sesongen. I utgangspunktet er han altså bosman-spiller ved sesongslutt.

– Vi ønsker selvsagt å ha med Emil videre. Han er veldig viktig for oss. Han har ambisjoner og er en leder på trening, sier Dala-treneren.

– Nå fokuserer jeg bare på Dala og det som skal skje i høstsesongen, sier han.

Straffe-fysen

Unggutten er overbevist om at han ikke bare kan bidra bakover på banen.

– Jeg mener at jeg burde ta straffene våre, sier han.

For noen uker siden scoret han på straffe for andrelaget til Dala mot Fron. Både Sigurd Ertsås og Christoffer Heier Solbakken har brent straffespark for førstelaget denne sesongen.

I Ringsakermesterskapet fikk Holst muligheten fra 11-meteren ved to anledninger. Den første ble scoring, mens den andre ble brent.

– Jeg er redd min mulighet ble forspilt der. Fryktelig bittert om den turneringen skal legge straffemuligheten min i brakk!

Lørdag drar Dala til Oslo for å spille mot Kjelsås.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.