Etter kampen ble flere spillere sittende igjen på kunstgraset på Sveum. Det ble en marerittkamp for de blå og hvite.

– Vi serverer dem tre mål på sølvfat. På det første mistet vi ballen, og de fikk en overtallsmulighet som de scoret på. Det skjedde mange feil ved den andre baklengsen også, hvor ballen gikk inn på første stolpe. Så er det et for løst tilbakespill til Emil (Holst), summerer Dala-trener Fred Leo Nysæter.

Les også: Her kan du se hva spillerne på Brumunddal får på børsen

Han var skuffet, ikke bare over personlige feil.

Spillere under pari

– Det er flere spillere som er langt under pari, dessverre. Det er flere som må melde seg på. I dag er det en kollektiv kollaps. Vi får gjøre en evaluering. Kanskje har jeg kjørt dem for hardt på trening. Vi må ta en prat, sier Nysæter.

– Vi visste at Follo er et bra lag når de får plass, og får ha ballen mye. Det er et ballsikkert lag. Vi skulle gå i duellene, men der sviktet vi. Matchplanen ble ikke fulgt, sier Fred Leo Nysæter.

Fakta er at Follo-gutta vant veldig mange dueller. Jonatan Helmersen var et Dala-unntak, spesielt på hodet, men ballen havnet sjelden hos en Brumunddal-spiller i neste sekvens.

Dette var en kamp Brumunddal burde ta poeng i for å holde seg litt oppe på tabellen.

– Det er ekstra kjedelig at vi spilte slik mot ett av lagene som vi må ta poeng mot. Dette er den dårligste kampen vår så langt, og det var utrolig skuffende, sier Nysæter, som syntes det røde kortet til Anders Ludvigsen etter 56 minutter så greit ut (se egen sak).

– Han kom i stor fart med knottene først. Selv om han treffer lavt på Follo-spilleren ser det røde kortet greit ut fra der jeg står, sier Dala-trener Fred Leo Nysæter.

– Må se framover

Kristian Eriksen løp mye og kjempet som en løve – som vanlig. Etter kampen var han bare depp – naturlig nok.

– Presset som var så bra i fjor er ikke der nå. I tillegg må vi tette igjen bakover. Offensivt stopper det opp på den siste tredjedelen, selv om vi klarte å produsere noen sjanser helt på slutten. Det røde kortet er også ødeleggende for oss, selvfølgelig. Det er vanskelig å jage med ti mann. Så kom 1-3, og da ble det veldig tungt for oss. Nå må vi se framover, og finne ut av ting sammen. Det handler om å bygge opp litt sjøltillit nå, sier Kristian Eriksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00