Fred Leo Nysæter er strålende fornøyd med hvordan Brumunddal-spillerne responderte på alvorspraten de hadde forrige mandag. Både spillere og trenere ønsket justeringer i treningshverdagen.

Les også: Her kan se hva HA ga Brumunddal-spillerne på børsen vår og få en full kamprapport.

– Jeg gikk i meg selv, spillerne gikk i seg selv, og så ble vi sammen enige om at det vi hadde prestert de to siste kampene ikke hadde vært godt nok. Responsen på det har vært bra, sier Nysæter etter poenget mot Alta.

Mer trøkk på trening

Han forteller at spillerne var krystallklare på hva de ønsket av endringer, og at det var enighet i spillergruppa.

Keeper Emil Holst fikk rødt kort og var lettet over det ene poenget.

– Det gikk på trøkk på treninger, vi følte vi kanskje hadde hengt litt etter på treningsfronten, ikke nok trøkk, så vi har justert litt på det, justert litt på øktene. Først og fremst handler det om guts, moral og et ønske om å legge ned nok meter på bana, forteller Nysæter.

– Har du sett det denne uka?

– Ja, det synes jeg. Vi må være på det nivået hvis vi skal ha noen mulighet til å ta poeng i den serien her, svarer en helt ærlig Brumunddal-trener.

Under søndagens kamp måtte han sette inn Stein-Erik Werven, etter at Emil Holst pådro seg rødt kort etter halvtimen spilt.

Fått mer selvtillit

Werven forteller at den siste uka har gitt spillergruppa et solid løft med selvtillit.

– Vi har spilt på oss bra med selvtillit, og så ser vi at vi har det trøkket vi trenger. Sånn var det også mot Lillestrøm, og vi hadde på den samme bryteren i dag. Det er artig at vi tar et poeng fra Alta, og det er ikke noe dårlig lag, sier Werven, som sto en meget solid kamp etter innhoppet.

– Stein-Erik hadde to matchavgjørende redninger i andre omgang. En liten matchvinner. Det er alltid guffent da du blir kastet innpå sånn, men han løste det utmerket, roser Nysæter.

Sisteskansen selv var meget godt fornøyd med innhoppet, og spesielt to meget solide redninger i andre omgang.

Å bli kastet ut i en slik kamp, et stykke ut i første omgang, gjorde ingen ting.

– Det er greit, for da rekker jeg ikke å tenke noen negative tanker. Det er bare å gå ut og gjøre det du kan. Vi hadde en oppgave, det var å ligge lavt, og da er den jobben du får å stoppe skudd, og det er jeg god på. Dette var deilig, sier Werven, som ikke hadde spilt i 2. divisjon så langt i år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00