Etter kampen mot KFUM fortalte daglig leder i Brumunddal, Morten Svalstad, om en svært betent klubbøkonomi i Brumunddal og om hvordan man måtte jobbe for å snu minus til pluss.

Istedenfor å investere i spillere til A-laget, vil klubben satse vesentlig mer på klubbens egne, unge spillere i årene som kommer.

Som en følge av dette håpte Svalstad at klubben kunne produsere flere som Aleksander Melgalvis. Han har storspilt for Lillestrøm i Eliteserien i år.

Forbedringspotensial

– Det viktigste er å få økonomien på stell. Dersom det eneste riktige er å stenge kranene på spillersiden så er det jo helt klart det klubben også må gjøre, sier Aleksander Melgalvis, som fremdeles sier «vi» når han omtaler Brumunddal.

– Hva tenker du om at Svalstad ønsker at klubben skal få fram flere som deg framover?

– Selvsagt er det veldig hyggelig å høre. Jeg håper flere unggutter kan komme opp og prege A-laget. Det må være et mål for klubben. De siste sesongene har man kanskje ikke fått opp så mange som man selv ønsker, men nå er man nødt til å tenke annerledes. Slikt sett kan det komme noe positivt ut av dette, sier Melgalvis.

Fremdeles trua

Lørdag møter Brumunddal laget som ligger på plassen over seg på tabellen, i Finnsnes. Begge lag er avhengig av å vinne sine to siste kamper, samtidig som Vålerenga 2, som ligger over nedrykksstreken, må tape begge sine.

Melgalvis er fremdeles sterk i troen på at moderklubben skal klare den tøffe oppgaven å holde seg i 2. divisjon.

– Jeg mener det er en reell sjanse for å klare det for Dala. Selvsagt må man ha litt flyt, men jeg tror på ingen måte at det er kjørt. Dersom Dala slår Finnsnes så møter de et Grorud uten noe å spille for i siste serierunde. Så hadde det vært fint å få hjelp fra HamKam da de møter Vålerenga 2 neste helg, sier Melgalvis.

Samtidig minner han om at det ikke er noen overraskelse at klubben kjemper i bunn.

– Selvsagt er det kjedelig at det har blitt en tøff sesong og at det ser litt dystert ut nå, men det er ikke veldig overraskende at klubben ligger der de gjør, sier han.

Denne uka har Lillestrøm-spilleren slitt med sykdom. Likevel håper han i det ytterste å kunne rekke søndagens seriekamp mot Sogndal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00