Da Brumunddal tapte 2–1 for KFUM lørdag, scoret vertenes Emil Ekblom et meget kontroversielt mål på overtid.

Mens Christoffer Heier Solbakken lå nede, spilte Oslo-laget ballen tilbake til gjestenes keeper. Og mens ballen rullet mot ham, satte Ekblom fart, snappet den foran ham og rullet kula i mål.

Holst fikk gult kort da han løp rasende etter spissen, mens resten av Dala-laget kokte av sinne.

Etter kampen la Fred Leo Nysæter inn protest.

tragisk

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg sparer ikke på kruttet overfor HA-sporten.

– Jeg så situasjonen på Eurosport søndag, og det er tragisk det som skjer. Det er utrolig at dommeren setter i gang spillet mens en Brumunddal-spiller ligger nede. Og det er en KFUM-spiller som utnytter muligheten og scorer. Dette er på ingen måte fair play, sier Staberg.

KFUM har lagt seg flate og sagt at de ønsker å spille kampen på nytt.

Men Staberg er ikke sikker på om det holder .

– Jeg tror faktisk ikke det holder, selv om lagene er enige om å spille på nytt. Slik jeg har fortsatt regelen for å få gjennom en omkamp, må det ha skjedd en formell feil. Og her vil det bli tatt stilling til skjønn, sier han.

Staberg legger til:

– Det vil nok ikke bli noen presedens at begge lagene ønsker å spille kampen på nytt, for det må være én type hendelse. Dersom de som styrer dette, tar til fornuften, vil man se det urimelige i situasjonen, sier han.

DOMSUTVALGET AVGJØR

DA HA-sporten var i kontakt med brumunddølen Thor-Erik Stenberg, som er daglig leder i KFUM, var han krystallklar på at de aksepterer å spille kampen på nytt.

– Vi skulle gjerne vært uten denne episoden, for dette er ikke måten vi ønsker å vinne kamper på, sier Stenberg.

Men selv om begge lagene ønsker ny kamp, forteller konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, at det er domsutvalget som tar avgjørelsen.

– Det er ikke vi som behandler den. Men etter at et lag har lagt inn en protest, får det andre laget tre dager på seg til å svare. Og når det er blitt gjort, blir saken behandlet av domsutvalget. Det er ikke berammet noe møte der ennå, men det vil skje fort, forteller han til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00