Da Brumunddal tapte 2–1 for KFUM lørdag, scoret vertenes Emil Ekblom et meget kontroversielt mål på overtid.

Mens Christoffer Heier Solbakken lå nede, spilte Oslo-laget ballen tilbake til gjestenes keeper. Og mens ballen rullet mot ham, satte Ekblom fart, snappet den foran ham og rullet kula i mål.

Holst fikk gult kort da han løp rasende etter spissen, mens resten av Dala-laget kokte av sinne.

Etter kampen la Fred Leo Nysæter inn protest.

tragisk

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg sparer ikke på kruttet overfor HA-sporten.

– Jeg så situasjonen på Eurosport søndag, og det er tragisk det som skjer. Det er utrolig at dommeren setter i gang spillet mens en Brumunddal-spiller ligger nede. Og det er en KFUM-spiller som utnytter muligheten og scorer. Dette er på ingen måte fair play, sier Staberg.

KFUM har lagt seg flate og sagt at de ønsker å spille kampen på nytt.

Men Staberg er ikke sikker på om det holder .

– Jeg tror faktisk ikke det holder, selv om lagene er enige om å spille på nytt. Slik jeg har fortsatt regelen for å få gjennom en omkamp, må det ha skjedd en formell feil. Og her vil det bli tatt stilling til skjønn, sier han.

Staberg legger til:

– Det vil nok ikke bli noen presedens at begge lagene ønsker å spille kampen på nytt, for det må være én type hendelse. Dersom de som styrer dette, tar til fornuften, vil man se det urimelige i situasjonen, sier han.

DOMSUTVALGET AVGJØR

DA HA-sporten var i kontakt med brumunddølen Thor-Erik Stenberg, som er daglig leder i KFUM, var han krystallklar på at de aksepterer å spille kampen på nytt.

– Vi skulle gjerne vært uten denne episoden, for dette er ikke måten vi ønsker å vinne kamper på, sier Stenberg.

Men selv om begge lagene ønsker ny kamp, forteller konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, at det er domsutvalget som tar avgjørelsen.

– Det er ikke vi som behandler den. Men etter at et lag har lagt inn en protest, får det andre laget tre dager på seg til å svare. Og når det er blitt gjort, blir saken behandlet av domsutvalget. Det er ikke berammet noe møte der ennå, men det vil skje fort, forteller han til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.