– Det har kanskje vært mindre fokus på det som har vært dårlig, og heller fått forsterket det som har vært bra.

Slik forklarer Emil Holst den største forskjellen på hverdagen i Brumunddal og HamKam.

19-åringen, som allerede har rukket å bli rutinert på nivå tre i Norge, føler det er mye mer ro rundt keeperplassen i Dala.

Mer ro gir ham også trygghet til å utvikle seg til å bli enda bedre.

– Det er mye mer forventninger i HamKam, så man vil kanskje jage mer der. Det er mye mindre press på hele klubben her. Vi er tippet langt nede, og da blir det automatisk mindre press, sier han.

Les også kommentar: Mindre hat mellom Dala og Kamma.

Mer trygghet i Dala

Holst forteller at han trives godt med mindre press, og han liker også forskjellen i tilbakemeldingene han får i de to klubbene.

I løpet av vinteren har han stått stabilt, og har framstår som en bedre keeper nå enn tidligere.

Det er Holst enig i selv.

– Det kommer kanskje av at jeg har tatt med meg mye av det jeg har lært under tiden i Kamma. Her får jeg også mer skryt og ros, og de er flinke til å forsterke det positive i Dala. Det gir meg selvtillit og trygghet, forteller Holst.

Han føler han fått mer anerkjennelse for prestasjonene i Dala, enn han fikk i Kamma. På spørsmål om han savnet anerkjennelse i Dala, svarer han:

– Jeg tenkte ikke på det der og da, for da hadde jeg bare fokus på å bli bedre.

Les også: Semou mener lokaloppgjøret er større for Dala enn Kamma.

Følte seg hardt straffet

Holst forstår at flere var skuffet over enkelte av prestasjonene hans under tiden på Briskeby. Men han føler han ble hardt straffet, spesielt med tanke på hans unge alder.

– Når man kommer tidlig opp så får man høre meninger. Aviser gir vel blaffen i alderen, de skal få ut det de mener, uten at det påvirket meg.

– Påvirker omstendighetene deg?

– Nei, overhodet ikke. Jeg bryr meg egentlig ikke om det, sier han.

Etter søndagens seriedebut for Dala, hvor Holst holdt nullen, uttalte han at han hadde savnet å høre at han var en god keeper under tiden i Kamma.

– Hvis man gjør en dårlig involvering her i Dala, så er man flinke til å tenke neste situasjon. I stedet for «faen, kom igjen». Det var mer sånn i Kamma. Der skal alt være bra, sier Holst, som gleder seg til søndagens lokalderby.

– Det blir spesielt å komme tilbake til en klubb du har spilt for i så lang tid, smiler Holst.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00