Sigurd Ertsås ble sesongens kanskje største redningsmann da Brumunddal klarte å berge plassen i 2. divisjon. 

Ertsås scoret ti mål på 13 kamper etter at han sluttet seg til de blå-hvite. 

Han var ønsket med videre, men har nå besluttet, i samråd med familien, at det mest riktig var å takke nei til videre spill på Sveum.

Har kost seg i Dala

- Totalpakka gjorde at det ikke helt gikk opp for meg, sier Ertsås. 

- Jeg hadde en fantastisk halvår i Brumunddal, og takket Fred og de andre gutta. Det var veldig kult og jeg ønsker de alt godt videre. Det er den herlig gjeng. 

Han erkjenner at han gjerne hadde sett at han kunne fortsette spill i 2. divisjon også neste år. 

- Ja, selvfølgelig. Det er bare Brumunddal det eventuelt er snakk om. Sånn fotballmessig, hadde jeg ønske om å spille videre for Brumunddal, for det var veldig gøy. Hadde jeg fått en vinter til med trening, så mener jeg at jeg hadde hatt enda mer å komme med. Men dessverre, så ble det ikke sånn. 

- Jeg hadde lyst til å bli med ett år til. 

Tilbake til breddefotballen

Han ønsker imidlertid ikke å gi seg med fotball, og frir til klubben han forlot da han gikk til Brumunddal, MBK Domkirkeodden.

- jeg har tenkt å ringe MBK og høre om jeg kan komme på prøvespill der. Men jeg har fått en caps hvor det står "judas" på, så jeg aner ikke om jeg er ønsket tilbake, sier Ertsås lattermildt. 

Fotballnomaden Ertsås hevder han nå er ferdig med spill i de høyere divisjoner. Nå skal han kose seg i breddefotballens herlige verden.

- Vi nærmer oss nok slutten nå, ja. Jeg blir ikke yngre, ler han.

- Så nå trekker du deg tilbake for godt?

- Jeg klarer vel ikke gi meg med fotballen. Å spille for MBK er ingen nedtur for meg. Det er bare kjempegøy. Men det er annerledes enn å spille på et høyere nivå. 

Han erkjenner at det er flere klubber i breddefotballens herlige verden som er interesserte i hans eminente egenskaper foran mål, men på spørsmål om det kun er MBK som er aktuelt for ham, svarer Ertsås kort, men presist: 

- Ja. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00