Brumunddal - Redalen 1-0.

Kristian Eriksen, som kan spille back på begge sider, indreløper, kant og spiss, scoret fem mål og leverte sin beste sesong som senior i 2016.

Da sesongen var over, snakket Hamar-gutten med HamKam.

Men der ville han ikke fått like stort ansvar.

knappen-samtale

– Jeg hadde en liten samtale med Kevin (Knappen), men jeg følte ikke at vi var helt enige. Jeg får en bedre rolle her, og jeg koser meg fryktelig mye i Brumunddal. Jeg vil vise meg fram det året her, og da føler jeg at det er en god mulighet her, sier Eriksen etter 1-0-seieren over Redalen.

Selv om 21-åringen var god sist sesong, var han også ute i over to måneder med kyssesyken.

– Jeg jobber knallhardt på hver trening, og så må jeg prøve å holde meg unna skader og sjukdom. Det er bare å jobbe på, svarer han på spørsmål om hvordan han skal fortsette utviklingen denne sesongen.

Lederfigur

Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter er glad for at lysluggen valgte å fortsette i Brumunddal.

– Kristian er kjempeviktig på bana, i garderoben og i gruppen, sier han.

Under fjoråret hadde Eriksen både Knappen og Nysæter som trenere, og begge ga ham mye tillit.

– Uansett hvem som er trener så er han veldig flink til å tilpasse seg. Han har en herlig innstilling når han går på banen. Selv om han er stinn av trening nå, er jeg ikke bekymret for at han ikke skal sprudle når serien kommer i gang.

Selv om Brumunddal ikke spiller foran tusenvis av mennesker hver uke, tror Nysæter at det lille, men trofaste publikumet deres setter pris på Hamar-gutten.

– Han er blitt en fyr som publikum liker å se på. Han går foran i hver duell, og han er en ledertype for oss, sier Nysæter til HA-sporten.

– Vi underprester

Brumunddal slo Redalen 1–0 lørdag, men treneren krever mer av laget sitt.

– Vi underpresterer i dag, og det er det ingen tvil om. Vi er unøyaktige i pasningsspillet vårt, og vi gjør feil overalt på banen, sa han like etter kampslutt.

Men han fant også noe positivt å ta med seg.

– Vi har god kontroll defensivt, og vi har fått satt det skikkelig på plass. Men vi må skape mer, sier Nysæter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00